Beyaz Toros

Beyaz Toros

 

 

 

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Van'daki konuşmasında, aba altından sopa gösterir cinsten tehdit içerikli konuşmasında, "AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz Toroslar dolaşacak” demiş.

Beyaz Toros;

1990’lı yılların başında Güneydoğu’da faili meçhuller döneminin simgesi haline gelmiştir.

Bir de, Beyaz Renault TS var. Gençler bilmezler, yaşı ilerlemiş olanlar da belki unutmuştur.

1 Mayıs 1977’de Taksim’de kontrgerilla eliyle yaratılan katliamın simgelerinden biriydi o beyaz Renault TS. Kitle üzerine otomatik silahlarla ateş açış daha sonra yaralıların üzerinden geçirilmek istenen simge otomobildi.

77’nin katliam zanlıları bilinmesine rağmen ne tutuklandı ne de yargılandı.

Tıpkı 90’lı yıllardaki cinayetlerin sorumluları, tıpkı Diyarbakır ve Suruç saldırılarının bombacılarının yakalan(a)madığı gibi…

Özcesi, 40 yıla yakın süredir gerçekleştirilen katliamların hiçbirinin faili yargılanamadı.

Halk, bunu biliyor ve direncini de bu çizgiden hareketle oluşturuyor.

Peki, Davutoğlu, kimi korkutmaya çalışıyor dersiniz ?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da dediği gibi, ‘’13 yıldır devleti yönetiyorlar. Gittiklerinde beyaz Toroslar ortaya çıkacaksa, onları koruyorlar demektir…….’’

Demek ki, AKP iktidardan düşerse, giderayak ülkeyi kan gölüne çevirecek…

Davutoğlu, bana göre açıkça tehdit savuruyor ve ‘’biz gidersek yeniden JİTEM gelir’’ diyor. Bu hem itiraf, hem de tehdittir.

Oysa, artık beyaz Toros’u örnek gösterip tehdit savurmaya gerek yok.

Devir değişti, teknoloji gelişti ve işkenceci, katil ve katliamcıların kullandığı otomobil markaları daha lüks hale geldi. Hatta, jeep bile kullanılıyor.

Biri, bu değişimi Davutoğlu’na söylemeli.

Beraberinde, ‘’halkını öldürmekle tehdit eden Başbakan olarak tarihe geçtiğini’’de…

Bu konuşmadaki söz konusu ifadeler, hukuk devletinde savcıları harekete geçirir. Azıcık hukuk bilgimle bile iddia ediyorum ki, bu konuşmadaki ifadeler suç oluşturmaktadır. Hiç kimse, ama hiç kimse (Başbakan olsa bile) toplumu alenen tehdit edemez.

Bu konudaki fezleke ve soruşturma, bugünün koşullarında belki AKP hükümeti sona ererse gündeme gelebilir. Aksi halde, diğer katliam ve suikastlerde olduğu gibi hasıraltı edilir.

Davutoğlu, o beyaz Toros ile hiç tanışmış mıdır, bilemem. Ama, dönemin işkenceci katilleri ile o Toroslar içinde çok yüzyüze geldiğimiz için ne kadar korkak olduklarını iyi biliriz. Zaten, korkakların da yaptığı en iyi iş tehdit etmektir.

Başbakan’ın içinden geldiği gelenek, o beyaz Torosları ya sadece görmüştür ya da anlatılanları dinlemiştir.

Çünkü, onların geldiği gelenek, devlet desteğiyle yakarak öldürmenin stajını tamamlamış olmaktan öteye gidememiştir.

Bir de, biat ederek oluşturdukları erkle kendi yurttaşlarına eziyet etmeyi iyi bilirler.

Beyaz Toros tehditi ciddiye alınmamalıdır. Ülkenin muhalif insanları yaşanacak tüm zulümleri yaşamıştır. Yeni ve kof tehditlere karınları toktur.

Tarihe, geçmişle şimdi arasında bağ kuramayan Başbakan olarak geçmemesi için, birileri son durumu Davutoğlu’na anlatmalıdır…

 

 

Bu yazı toplam 106 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi