BES’ten bütçeye kırmızı kart

BES’ten bütçeye kırmızı kart

  Büro Emekçileri Sendikası üyeleri dün Kocaeli Defterdarlığı önünde bir araya gelerek hükümetin 2014 bütçesini topa tuttu. “Bütçeden...

 

 

Büro Emekçileri Sendikası üyeleri dün Kocaeli Defterdarlığı önünde bir araya gelerek hükümetin 2014 bütçesini topa tuttu. “Bütçeden hakkımızı istiyoruz” diyerek 19 Aralık’ta greve gideceklerini belirten BES üyelerinin ortak görüşünü bildiren açıklamayı şube başkanı Akın Şişman yaptı. Şişman’ın konuşması sık sık sloganlarla kesilirken, çalışanlar ellerinde kırmızı kartlar taşıyarak bütçeye temsili kırmızı kart gösterdi.

‘SATIŞ SÖZLEŞMESİ’

“Bilindiği üzere 2014-2015 yıllarını kapsayan “toplu sözleşme” tam bir fiyasko ile sonuçlanmıştır” diyerek sözlerine başlayan Şişman, “AKP iktidarı ile el ele veren malum konfederasyon yangından mal kaçırırcasına altına imza attığı satış sözleşmesi ile 2,5 milyon kamu emekçisinin ve 1,9 milyon emeklisinin yoksulluğunun sürdürülmesini onaylamıştır. Buna rağmen toplu sözleşme masasında “zat-ı şahaneleri” diyerek övgüler dizdikleri bakanla yan yana oturup kamu emekçilerini karşılarına almakta tereddüt etmeyenler yüzleri bile kızarmadan altına imza attıkları satış sözleşmesini övmeye, yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

GREVE DAVET ETTİ

 

Açıklamasının devamında Memur-Sen’e yüklenen Şişman, “Tüm bunlara rağmen Memur-Sen yöneticileri yüzleri hiç kızarmadan ‘memurlar 2014 yılında 175 TL maaş zammı alacak, toplu sözleşme ile maaş farkları arasındaki makası daralttık’ yalanlarının arkasına sığınmaktadır. Gerçekleri çarpıtma konusunda hamilerinin yolunda çıraklıktan ‘ustalığa’ geçenler ne kadar çabalarsa çabalasın güneş balçıkla sıvanmaz. 2014-2015 yıllarını kapsayan ikinci dönem toplu sözleşmenin kaybedeni kamu emekçileri ve emeklileri olmuştur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.