Besleme noktası değil ölüm kampı

Besleme noktası değil ölüm kampı

Gebze Belediyesi’nin Balçık’taki besleme noktasında dördü yavru biri yetişkin beş köpeğin cesedi bulundu. Dışarıdaki Patiler’in kurucusu Dilek Dikkatli isyan etti: Besleme noktası değil ölüm noktası.

Gebze’nin Balçık Köyü’nde Formula 1 Yolu üzerindeki besleme noktasında dördü yavru, biri yetişkin beş köpeğin cesedini daha toplayan hayvanseverler isyan etti. Dışarıdaki Patiler adlı grubun kurucusu Dilek Dikkatli, “Gebze’de resmi besleme noktası değil ölüm kampı” başlığıyla yaptığı sosyal medya paylaşımında şu görüşlere yer verdi: 
SALGIN HASTALIKLAR OLUŞABİLİR 
“4 yavru bir yetişkin köpeğin ölmüş olduğunu gördük. Koşuşturan ikisi ve yeni küpelenmiş atılmış 5 aylık bir canda yemek yemiyor. Burada gençlik, kanlı ishal ve kan paraziti kol geziyor. Ancak hala köpek bırakılıyor. Bu ölüm kampı için kaymakamımızdan, valimizden, belediyemizden yardım istiyoruz. Salgın hastalıklar oluşabilir. Buradan hasta ve ölü almaktan tükendik.”
SU DEPOSU DAHİ KURDURAMADIK 
Dilek Dikkatli gazetemize yaptığı açıklamada da anılan yerde gereken önlemlerin alınması için bir süre önce Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Cevat Altıntaş ile bir süre önce heyet olarak yaptıkları görüşmede bir dizi talepte bulunduklarını, köpeklerin su ihtiyacının karşılanması için plastik bir su deposunu dahi kurduramadıklarını söyledi. 
4 AYLIK KÖPEKLER KISIRLAŞTIRILIYOR
Ölüm kampına dönüşen besleme noktalarına yavru köpeklerin dahi atıldığını ancak yavru köpeklerde küpeleme olmadığı için ispat edemediklerini belirten Dikkatli, “4-4.5 aylık köpekler bile kısırlaştırılıp Avrupa’daki uygulama örnek gösteriliyor. Avrupa’da sokak köpeği mi var” dedi. 
CİMER’E AKTARACAĞIZ 
Konuyu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi – CİMER’e kadar taşıyacaklarını kaydeden Dilek Dikkatli daha fazla sokak hayvanının ölmemesi, ölümcül hastalıklara yakalanmaması için gereken önlemlerin alınmasını istedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.