Berlin'de kamyonlu terör saldırılarına karşı bariyer önlemi

Berlin'de kamyonlu terör saldırılarına karşı bariyer önlemi

Berlin’de geçen yıl 12 kişinin öldüğü terör saldırısının yaşandığı Noel panayırı, dün yoğun güvenlik önlemleriyle yeniden açıldı. TIR...

Berlin’de geçen yıl 12 kişinin öldüğü terör saldırısının yaşandığı Noel panayırı, dün yoğun güvenlik önlemleriyle yeniden açıldı. TIR ya da kamyon saldırısın

Almanya’nın başkenti Berlin’de geçen yıl 19 Aralık’ta terör örgütü DEAŞ üyesi 24 yaşındaki Tunus asıllı Anis Amri, çaldığı TIR’ı ‘Yıkık Kilise’ olarak bilinen Kaiser Wilhelm’in önünde kurulan Noel panayırında halkın üzerine sürmüş, korkunç saldırıda 12 kişi yaşamını yitirmiş, 70’e yakın kişi de yaralanmıştı. Saldırının birinci yıl dönümü yaklaşırken Breitscheidplatz meydanındaki Noel pazarı dün tekrar açıldı.

Berlinde kamyonlu terör saldırılarına karşı bariyer önlemi

Yeni bir terör saldırısı olabileceği endişesi nedeniyle Berlinlilerin ve turistlerin burada kurulan pazara ilgisinin geçmiş yıllara göre daha az olduğu söyleniyor. Yine de panayıra stant açan esnaf, hayatın devam ettiğini, hafta sonu ilginin artmasını beklediklerini söyledi.

Berlinde kamyonlu terör saldırılarına karşı bariyer önlemi

19 Aralık’ta saldırının yıl dönümünde buradaki Noel panayırı bir günlüğüne kapanacak ve anma töreni düzenlenecek.

Berlinde kamyonlu terör saldırılarına karşı bariyer önlemi

Dev Noel ağaçlarıyla, ışıklarla süslenen Noel panayırında yaşamını yitirenler için anma köşesi oluşturuldu.

Polis ise panayır alanında yoğun güvenlik önlemleri aldı. Güvenlik kameralarının sayısı artırılırken TIR ya da kamyonla gerçekleştirilebilecek olası saldırının önüne geçmek için meydanın giriş çıkışlarına 100’e yakın dev beton bariyerler yerleştirildi.

Berlinde kamyonlu terör saldırılarına karşı bariyer önlemi

Dev beton blokların üzeri, tepki çekmemesi için Noel desenleriyle süslü örtülerle örtüldü... 

Sadece Breitscheidplatz‘da değil, Alexanderplatz’da, Gendarmenmarkt’te ve Charlottenburg Sarayı’nın önünde olmak üzere kentte 80’e yakın Noel panayırı kurulurken Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de Bild gazetesine yaptığı açıklamada Berlin halkına Noel pazarlarını bu yıl da ziyaret etmeleri çağrısında bulunarak “Noel pazarları hayatımızın ve kültürümüzün birparçasıdır. Bu nedenle vatandaşlar uyanık olmalı ama ürkek olmamalıdır” dedi.

ı engellemek için Breitscheidplatz meydanına beton bloklar yerleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.