Halil Yeni

Halil Yeni

Berkin Elvan Aramızdasın

Berkin Elvan Aramızdasın

 

 

Doğum sancısı düşerken Ana rahmine, yaşam nefesini üfler de hayat verirdi Berkine. Şimdi en tarifsiz acılar gibi yüreklere çarparsın, ne Haziranı Berkin Elvan, 15 yıldır aramızdasın.

 

Senden önce yedi abin daha gitti çam kokulu yağmur ormanlarına da, eyvallah çekip eğilmediler zalimin ayaklarına. Sen adına uyumak de, ölüm nedir bilme, boş ver katiller elindeki uçurtmayı artık uçmaz sansın, koşarken estirdiğin rüzgârınla Berkin Elvan, aramızdasın.

 

Yürüttükleri milyon dolarlar gözlerini doyurmadı, yetinmedi hırsızlar Annenden seni de çaldı. Bak gör ki yüzlerinde utanmaya dair ne bir iz ne bir suret bulamazsın, suratlarına tükürmek için Berkin Elvan, aramızdasın.

                                                                                                                                                                                 

267 gün sonra aradı Cumhurbaşkanı ‘’Bir şeye ihtiyacınız var mı diye’’ öldürüldükten sonra cevapladık;  biraz ömründen verebilirmisin tazecik hayatı son bulan Berkin’e. Bırak ‘’Emri ben verdim’’ diyenler evlatlarını Günyüzü’ne çıkarmasın, aydınlığınla, Güneşinle Berkin Elvan, aramızdasın.

 

Ömür ki uzun bir yol, ölüm ki bu cellat düzende üzerimize koşuyor. Kanla besleniyor saltanat, kibir ölüm kusuyor. Sen ki Evladını kaybetmiş Anaların, Anneni avuttuğu bir Ülkede yaşamaktasın. ahınla, derdinle değil Berkin Elvan, 269 gün boyunca hayata tutunduğun direncinle aramızdasın.

 

Eskiden para üstü gelmezdi artık bakkala giden çocuk gelmiyor. Sıcak lokma düşerken karınlara ilmik, ilmik düğümleniyor. Şimdi aldığımız her ekmekte biraz sen kokarsın. Yutkunduğumuz her an Berkin Elvan, aramızdasın.

 

Yalnızlıktan ölürken kalabalıklar içinde geberesiye, sen büyük bir aile olduğumuzu gösterdin hepimize. Şimdi dost ayaklansın, düşman kahrından çatır çatır çatlasın. Bir’iyle, Bin’iyle değil Berkin Elvan, milyonlarca kişiyle aramızdasın.

 

 

Bak okulda kapandı arkadaşların arkandan ağlıyor. Yol veriyor toprak, seni Haziran Direniş de öldürülen abilerin karşılıyor. Söyle sınıf öğretmenine artık seni yok yazsın, Metin Lokumcu Hocanla Berkin Elvan, aramızdasın 

Bu yazı toplam 1120 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi