Benim enstrümanım. Mandolin

Benim enstrümanım. Mandolin

Dünya genelinde başarı yakalamış eğitim kurumlarının müzik eğitimleri incelendiğinde mandolin önemli bir yer tutmaktadır.

 

Dünya genelinde başarı yakalamış eğitim kurumlarının müzik eğitimleri incelendiğinde mandolin önemli bir yer tutmaktadır. Pelikan Koleji olarak iki yıldır müzik derslerimizde mandolin kullanıyoruz. Peki, mandolin nedir, ne işe yarar?

Mandolin telli çalgılardan bir tanesidir. Doğal dokusu itibariyle yaylı ve perdeli çalgılara geçişi kolaylaştırmaktadır.

Klavyesi, çocukların el yapısı ve kas motor gelişimine en uygun enstrümandır.

Mandolin üzerinde, 8 adet tel bulunur ve teller çift konumlanmış şekilde yer alır. Bu şekilde, dört çift teli bulunan mandolinin, ses düzeni de kemandaki gibidir. Mandolin eğitimi, çocuklarda gitar, bağlama ve keman çalmaya geçme arzusunu ortaya çıkarmakta ve bu eğitimlerin temelini oluşturmaktadır.

Pelikan Koleji olarak öğrencilerimizin akademik başarısı kadar sosyal yönden de gelişimine önem veriyoruz. Bugün 8’nci sınıflar da dahil olmak üzere öğrencilerimiz mandolin eğitimi alarak, kendilerini çok yönlü bir birey olarak yetiştirmenin tohumlarını Pelikan Koleji’nde atmaktadır. Pelikan Koleji, her alanda olduğu gibi müzikte de öğrencilerimizin bilişsel, duyuşsal, psikomotor becerilerini en üst noktaya ulaştırmanın gayreti içerisinde yoluna devam etmektedir. Mandolin enstrümanı, boyutu ve kavrama özellikleriyle ilkokul ve ortaokul öğrencilerine hitap eden bir müzik aletidir. Mandolin öğrenildiğinde öğrencilerin vazgeçemediği ve çalarken büyük bir coşkuyla çaldıkları bir müzik aletidir. Bu coşkuyu dönem içinde Eskihisar Sahili’nde mandolin eşliğinde öğrencilerimizin, çevresindeki halka mini bir konser vermesiyle taçlandırmaktayız.

Öğrencilerimiz çaldıkları mandolinden zevk almakta ve bunu büyük bir aşkla yapmaktadır. Biz de yaptığımız çalışmalarla öğrencilerimizi hem toplumla buluşturmanın hem de bu enstrümanı geniş kitlelere ulaştırmanın keyfini yaşamaktayız. Pelikan Koleji olarak yeniliklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz. Bu yolda durmaksızın çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.