Belediyeye çağrı:  Prens’i bizden almayın

Belediyeye çağrı: Prens’i bizden almayın

Gebze’nin Barış Mahallesi’nde iki vatandaşın şikâyeti üzerine belediye tarafından alınmak istenen sokak köpeği Prens’e çocuklar sahip çıktı: “O zararsız. Prens’i bizden almayın.”

Sokak köpekleri, çok yönlü bir kanayan yara. En doğal hallerinde bile şikâyet konusu olan köpekler, belediye tarafından bulundukları yerden alınmaları halinde bilinmeyen bir hayata sürükleniyor. Sürüldükleri yerde, ölümlü yüzleşiyor.
İKİ DEFA GERİ DÖNDÜ 
Gebze’nin Barış Mahallesi, 1860 Sokak’ta da benzer bir durum söz konusu. Sokak içinde hayvansever bir vatandaş tarafından beslenmesi üstlenilen, sokaktaki çocukların da gözü gibi bakıp çok sevdiği Prens, basit bir gerekçeyle yapılan şikâyetlerin ardından bulunduğu yerden belediye tarafından alınmak istendi. Durumu öğrenen hayvanseverler Prens’i Yempati’ye götürdü ama Prens iki defa, Barış Mahallesi, 1860 Sokak’a geri döndü. Belediye ekipleri tarafından alınması halinde ise doğada, boş bir alana atılacak. 
“SUÇU” KOKLAMAK VE HAVLAMAK 
Dört senedir 1860 Sokak’ta yaşamını sürdüren Prens, dört ay önce annesiyle yürüyen bir çocuğu yaklaşıp koklamış. Çocuğun annesi korkup kaçmış, yere düşmüş. Bir diğer “vukuatında” ise bölgesinde dolaşan bir başka köpeğe havlamış. O köpeğin sahibi belediyeye, ‘Çocuklarımı kovalıyor’ diye şikâyet etmiş. Bununla da yetinmeyip birkaç kişiye daha Prens’i şikâyet ettirmiş. 
DOĞAL HALLERİ 
Dört senelik süre içerisinde yaşadığı sokakta hiç kimseyi ısırmayan Prens’in bu durumları, hayvanseverlere göre gayet doğal durumlar. Köpekler bulundukları bölgeye başka köpek geldiği zaman tepki gösterir. Bir diğer tepkileri ise otomobil, motosiklet, bisiklet gibi araçların dönen tekerleklerine tepki koyarlar. 
BİRBİRİMİZİ ÇOK SEVDİK 
Barış Mahallesi’nde 1860 Sokak’taki çocuklar ile arasında hayli güçlü bir bağ oluşan Prens onlara zaman zaman çarşıya, zaman zaman Eskihisar’a giderken eşlik edip arkadaş oluyor. Hayvan sevgisini şimdiden edinen 1860 Sokak sakini çocukların Gebze Belediyesi’nden önemli bir isteği var. Çocuklar, “Biz Prens’i çok sevdik, Prens de bizi. Onun hiç kimseye en küçük bir zararı yok. Prens’i bizden almayın” diyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.