“Belediyemizin yetkileri sınırlı”

“Belediyemizin yetkileri sınırlı”

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar Kömürcüler OSB’nin yarattığı çevre kirliliğiyle ilgili olarak bir açıklama yaptı.  Toltar, çevre denetimi konusunda belediye olarak yetkilerinin sınırlı olduğunu ifade etti.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar Kömürcüler OSB’nin yarattığı çevre kirliliğiyle ilgili olarak bir açıklama yaptı

Toltar açıklamasında, “14.07.2018 Cumartesi günü, İlçemiz sınırlarında bulunan Kömürcüler İhtisas Organize Sanayi bilgesine ait arıtma tesisi, aniden bastıran şiddetli yağmur yüküne cevap verememiş, neticesinde yağmur suları arıtma sisteminden taşarak ilçemiz Tavşancıl sahil parkından denize ulaşmıştır.

GEREKLİ ÇALIŞMA YAPILDI

Belediyemiz Çevre Denetim ekipleri deşarjın bulunduğu noktadan derhal görüntü alarak tespit çalışması yapmış,  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne aktarmış, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü şikâyete konu olan noktaya ulaşarak numuneler alınmıştır. Yapılan çalışma sonucu adı geçen Organize Sanayi bölgesine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce 58.351 TL’ İdari yaptırım cezası uygulanmış ve gerekli uyarılar yapılmıştır.

YETKİLERİMİZ SINIRLI

Dilovası Belediyesi olarak Çevre denetimi yetkilerimiz sınırlı ve yetkilerimiz dâhilinde, çevresel her türlü kirliliğin ekiplerimizce takibinin 24 saat esasi ile yapıldığını belirtir, daha yaşanabilir bir Dilovası için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.”Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.