Belediyeden SKM’ye çay söyleyenin durma şansı yok

Belediyeden SKM’ye çay söyleyenin durma şansı yok

Dilovası Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısında tüm gündem maddeleri ikinci oturuma havale edildi. Gündem dışı konuşmalarda Metin Dalgalı kadroları gündeme getirirken Başkan Şayir, “Seçim dönemi ‘şuranın buranın SKM’sine 5 çay’ diyenin durma şansı yok”

Dilovası Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısında tüm gündem maddeleri ikinci oturuma havale edildi. Gündem dışı konuşmalarda Metin Dalgalı kadroları gündeme getirirken Başkan Şayir, “Seçim dönemi ‘şuranın buranın SKM’sine 5 çay’ diyenin durma şansı yok” dedi.

Dilovası Belediye Meclisi’nde mayıs ayı olağan toplantısında tüm gündem maddeleri 8 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşecek olan mayıs ayı ikinci oturumuna ertelendi. Buna karşın Saadet Partisi Grubu sözcüsü Metin Dalgalı gündem dışı konuşmasında belediyedeki kadro hareketlerine ağırlıklı yer verirken ortam zaman zaman gerildi. Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Seçim dönemi ‘şuranın buranın SKM’sine 5 çay’ diyenin durma şansı yok” derken toplantının bitiminde de Dalgalı’ya, “AKP değil AK Parti diyeceksin. Saygı görmek istiyorsan saygı göstereceksin. Bir daha böyle yapman halinde mecliste sadece oylama yaparız” diye çıkıştı.
GÜNDEM MADDELERİ ERTELENDİ
Dilovası Belediye Meclisi mayıs ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında gerçekleşti. Gündemin ikinci maddesinde yer alan 2018 yılı kesin hesabı plan ve bütçe; imar plan tadilatı ve kamulaştırma taleplerini içeren diğer 11 madde bayındırlık ve imar komisyonuna havale edildi. Bu maddeler 08 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleşecek mayıs ayı ikinci oturumunda karara bağlanacak. Öte yandan belediye meclis toplantısını CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, HDP Dilovası İlçe Eşbaşkanı Kadir Demir ve SP Dilovası İlçe Başkanı Mustafa Türel de takip etti. 
KURAL UYARISI 
Toplantıda Saadet Partisi Grubu Sözcüsü Metin Dalgalı gündem dışı söz alırken Başkan Hamza Şayir bundan sonra usule uyacakları, benzer durumlar için dilekçe verilmesi gerektiği uyarısında bulundu. Metin Dalgalı ilk olarak bir önceki meclis toplantısı ve sonrasında yaptığı açıklamalarda öç siyasi yürütmediklerini, kimseyi töhmet altında bırakmak istemediklerini söyledi. Ardından sözü belediyedeki kadrolaşmaya getiren Dalgalı; görev değişiklikleri için acele edildiğini, 3-5 aylık gözlem süreci sonrası hamleler yapılması gerektiğini, sağlık durumu elverişli olmayanların beden işçiliğinde görevlendirildiğini söyledi. Dilovası Belediyesi kurucu Başkanı Ercan Dalkılıç’ın yeğeni Melih Dalkılıç’ın yeni görev yerinin de Ercan Dalkılıç’a ahde vefa anlamında doğru olmadığını kaydetti. 
İŞTEN ÇIKARTIRDIM!
Belediye başkanı Hamza Şayir ise böbrek rahatsızlığı olduğu öne sürülen kişinin 10 yıl önce emekliliğinin gelmesine karşın çalışmayı sürdürdüğünü, kalp rahatsızlığı olduğu öne sürülen kişinin ise yıllardır belediyenin merdivenlerinden üçüncü kata inip çıktığını ve kendisine açık havada iş vererek aslında iyilik yaptıklarını söyledi. Emekliliği gelmesi ve emekliye ayrıldığında 4 bin lira maaş alacak olması halinde çalışmayı sürdürenlerin olduğunu kaydeden Şayir, “Art niyetli davransaydım onları işten çıkartırdım” dedi. Şayir ile Dalgalı arasındaki atışma karşılıklı söz düellosuna dönüşürken Dalgalı, tuvalette dahi çalıştırılacakları ima edilerek yerleri değişenlere hakaret edildiğini öne sürdü. Şayir ise asıl hakaretin her tür temizlik işinde çalışanlara yapıldığını belirtip kimsenin yaptığı işten utanmaması gerektiğini savundu. Metin Dalgalı belediye iştiraki Dilbel’de 256 çalışan olduğunu belirtirken Şayir bu sefer, “Kaçını işten çıkartalım?” diye çıkıştı. Dalgalı, seçimlerden sonra belediyeye dört kişi alındığını belirtince Şayir sinirlenip, “Söylemler üzerinden konuşmayın. İspatlayın” diye çıkıştı. Hayli hararetli geçen meclis toplantısı Şayir’in Dalgalı’ya yönelik uyarıları ile sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.