Belediye meclisi kararı Ak Parti genel merkezine mi takıldı?

Belediye meclisi kararı Ak Parti genel merkezine mi takıldı?

Gebze Belediye Meclisi’nde belediye binasındaki tabelalara T.C. ibaresi eklenmesi kararı oy birliğiyle alınmıştı. İki ayı aşkın süredir uygulanmayan kararın önüne Ak Parti Genel Merkezi’nin geçtiği konuşuluyor.

Gebze Belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan toplantısında oy birliğiyle kararı alınan uygulama, üzerinden iki ayı aşkın süre geçmesine rağmen hayata geçirilmedi. İYİ Partili Meclis Üyesi Birol Elüstü’nün mayıs ayında verdiği önergenin oylaması esnasında AKP Grubu ikircikli davranmış, ilk başta ret oyu vermesine karşın meclise de başkanlık eden Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün uyarısıyla öneriyi kabul etmişti. Önergeye göre Gebze Belediye binasında, Gebze Belediyesi yazılı levhalara Türkiye Çumhuriyeti’ni sembolize eden T.C ibaresi konulması gerekiyordu ancak konulmadı. Alınan karara rağmen uygulamanın hayata geçmemesinde etkenlerden birinin AKP Genel Merkezi’nin tavrı olduğu öne sürülüyor.

BÜYÜKGÖZ AÇIKLAMA YAPACAK MI?

AKP bu sefer de gerekçe olarak CHP’li belediyelerin 31 Mart seçimleri sonrası kazandığı belediyelerde T.C ibaresini şov olarak kullanmasını gösteriyormuş. Şayet söylenti doğru ve engel bu ise Gebze Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı karar AKP kurumsalında bir partinin tavrıyla çiğnenmiş, tanınmamış, yok sayılmış olacak. Tüm bu söylentilere karşın Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün bilinen bir açıklaması yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.