Belediye-İş sendikası birleşti

Belediye-İş sendikası birleşti

 Belediye-İş Sendikası 1 No'lu ve 2 No'lu şubeler birleştirilerek Belediye-İş Sendikası Kocaeli Şubesi çatısı altında birleştirildi. İlimizde...

 

Belediye-İş Sendikası 1 No'lu ve 2 No'lu şubeler birleştirilerek Belediye-İş Sendikası Kocaeli Şubesi çatısı altında birleştirildi. İlimizde uzun zamandır Büyükşehir ve İSU'da örgütlü bulunan ve sendikal mücadele veren Belediye-İş Sendikası Kocaeli Şubesi feshedildi. Hizmet-İş Sendikası ile rekabet halinde olan Belediye-İş Sendikası 2009 yerel seçimlerinden sonra belediye yöneticilerinin de Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası'nı işaret etmesi sonucunda büyük bir üye kaybı yaşamış, arkasından da büyük eylemler yapılmıştı. 

 

YETKİ SAVAŞLARI 

Belediye-İş Sendikası uzun süre Büyükşehir Belediye binası önünde eylem yaparak yöneticilerin tarafsız olması talebinde bulunmuştu. Sonrasında olarak Hizmet-İş Sendikası ile Belediye-İş Sendikası arasında yetki savaşı başlamıştı. Belediye-İş Sendikası, Büyükşehir Belediyesi ile İSU'nun iki ayrı kurum olduğunu ve Büyükşehir'de üye sayılarının Hizmet-İş'ten fazla olduğunu belirterek mahkeme yoluna gitmişti. Hizmet-İş ise Büyükşehir ve İSU'nun iki ayrı kurum olmadığını, her iki kurumda da üye sayılarının Belediye-İş Sendikası'ndan fazla olduğunu iddia etmişti.

 

YETKİ HİZMET-İŞ'TE

İki ayrı görüş üzerine konu mahkemeye taşınmış, iki yıl süren mahkeme nedeniyle de Büyükşehir Belediyesi'nde toplu sözleşme yapılamamıştı. Geçtiğimiz günlerde mahkeme, belediyede Hizmet-İş Sendikası'nın yetkili olduğuna karar verince, sendika toplu sözleşme görüşmelerine başlaya bildi. Diğer yandan gelinen noktada Belediye-İş Sendikası 1No'lu Şube büyük kan kaybetti. Geçtiğimiz aylarda ise 1 No'lu şubede mahkeme kararına itiraz konusunda yönetimde bir anlaşmazlık yaşandı. Bu gerilim sonrası şube başkanı Sedat Küçük görevden ayrıldı. Yerine ise Ali Çalık getirildi. Mahkemenin yetkinin Hizmet-İş Sendikası'nda olduğuna hükmetmesi ve Belediye-İş Sendikası 1No'lu Şube'nin, Belde A.Ş'de çalışan yaklaşık 800 üyesinin çoğunu Hizmet-İş'e kaptırması sonrasında şubelerin birleştirilmesi kararı alındı. 

 

TÜZÜK GEREĞİ 

Belediye-İş Sendikası Basın Yayın ve Eğitim Sekreteri Bayram Özkan, iki şubenin birleşmesinin tüzük gereği olduğunu belirterek şunları söyledi: “Kocaeli'de yaşadığımız süreci herkes gördü. Bizim nasıl mücadele ettiğimizi de herkes gördü. Sendikamıza yapılan baskıları, içinin nasıl boşaltılmak istendiğini sağır sultan bile duydu. Genel merkezimiz 500'ün altında üyesi olan şubeleri kapatıyor. Bu tüzük gereğidir. Kocaeli'de 1 ve 2 No'lu şubelerimizi birleştirdik” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.