Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

BEKLENTİLER ŞÜPHELER!

BEKLENTİLER ŞÜPHELER!

Nasıl olsa Gebzespor’un arkasında Belediye var. Adnan Köşker var diyerek kulübe destek vermemek, uzak durmak yada şahıslarla ilgili kişisel hırslarını Gebzespor üzerinden kulübe zarar vererek hesaplaşma yoluna gitmek en hafif tabiriyle samimiyetsizliktir.

Gebzespor yönetimi böyle isimlere karşı dik durmalı ve gardını her zaman almalı.

Birlikten kuvvet doğar anlayışıyla hareket edip geçen yılki coşku ve tutumla devam edilebilirse Gebzespor yine heyecan verir.

Gebzespor Başkanlık makamı ve yönetici kimliği bu kentin en değerli apoletidir.

Ağır olmayı, güçlü durmayı, en sıkıntılı süreçlerde çözüm üretmeyi gerektirir.

Yönetim dik durdukça, taviz vermedikçe, tesislerini geçen yıl olduğu düzende yönetmeyi becerebilirse arkasında her zaman çok ciddi destekçiler bulacaktır ve bunun karşılığını sahada alacağı başarılı sonuçlarla görecektir.

Ali’ye farklı, Veli’ye farklı yaklaşımlarla kulüp yönetilmemeli. Yönetilirse başarılı olamaz. Gebzespor plan yaptırır, kimsenin planlarına uymaz. Disiplin olmazsa olmaz olmalı.

Geçen yıl Sportif Direktör Abbas Sır’ın saha içinde yaptığı kritik görevi, yönetimle takım arasında üstlendiği köprü görevini bu sezon kim nasıl üstlenecek?

Gebzespor Futbol Kulübünün bütün sorunlularının tek muhatabı olarak Abbas Sır’ın gösterilmesi yükünü ağırlaştıracak ve hata yapma olasılıklarını arttıracaktır. Yönetim içinde sorumluluk alacak, sorun çözecek birileri muhakkak olmalı.

Yarın bir gün biz yalnız kalıyoruz, bütün işlerle biz uğraşıyoruz gibi yakınmalar kabul edilemez. Sonuç olarak yönetimi belirleyen birlikte yola çıkmak istenilen isimler Kulüp Başkanı tarafından belirlendi. 

Saha içinde nasıl bir Gebzespor izleyeceğimizi herkes gibi bizlerde merakla bekliyoruz.

En önemli artı yaklaşık 10 futbolcunun çocukluğu bu kentte geçmesi. Birbirlerini çok iyi tanıyan oyunculardan kurulu yerlinin yerlisi bir Gebzespor olacak sahada. Kaybetmeye tahammülü olmayan, hırsın mücadelenin üst seviyede olacağı bir takım mutlaka izleyeceğiz.

Oyuncu grubuna baktığımız da tamamen pasa dayalı bir oyun formatı olacağa benziyor. Özgür Vurur’un karakteri ve oyun mantalitesi kendi adıma en çok güvendiğim durumlardan biri.

Lige Şile Yıldız ve Hekimoğlu Trabzon maçlarıyla başlamanın bir iyi, bir de kötü sonuçları olabilir. Doğru yapılanma içerisindeler kaliteli ve karakterli transferler yapıyorlar ancak takım olmaları ve lige alışmaları birkaç haftayı bulabilir. Bu arada birbirini iyi tanıyan futbolculardan kurulu Gebzespor kağıt üzerinde güçlü görünen rakiplerine üstünlük sağlayabilir. Geçen sezon Maltepe deplasmanında olduğu gibi sezona güçlü takımları yenerek galibiyetlerle başlamak motivasyon ve özgüveni müthiş bir şekilde zirveye çıkarır. Gebzespor o zaman ilk 5’e oynar diye düşünüyorum. 3.ligde takım ruhu, mücadele ne kadar önemliyse sorun çözecek, maç kurtaracak kalitede futbolcuların her zaman  sahada olması gerekiyor. Olumsuz bir başlangıçta işlerin kolay olmayacağını ve camianın sabırla imtihanının başlayacağını düşünüyorum.

Bu sezonu bekleme sezonu olarak görmek gerek. Şartlar takımı zirveye götürürse tadından yenmez ancak bu ekonomik tabloyla orta sıralarda olmak dünyanın sonu olmamalı. Beklenti ve stres ne kadar az olursa Gebzespor o kadar başarılı olur.

Gebzespor – Beylikbağıspor birleşmesi ve Beylikbağıspor’un 15 yaşından büyük futbolcu adaylarını Akademi liginde oynanması için Gebzespor’a aktarılma isteğinin hala altı doldurulmuş değil. Gençleri kazanmak, profesyonel futbolcular çıkarmak için bir yerden başlamak gerek. Burada kazançlı olan gençler olur. Ancak hala zemin hazır değil, şüpheler, beklentiler, soru işaretleriyle dolu bir yapılanma. Herkes kendine güçlü bir rol istiyor.  Tek doğru olan Gebzespor’da bu iş için göreve getirilen isimler!

Gebzespor’un mevcut altyapı durumu zaten içler acısı. Bu tablodan daha vahim bir tablo ortaya çıkmaz sanırım. Bu yapılanmada gömleğin düğmesi yanlış iliklenirse süreç kısa sürede dağılmayla biter. O nedenle her şeyi ben bilir, ben yaparım tarzında değil de, büyüklerin, deneyimli isimlerin fikirlerini de alarak sonuca gidilirse daha hoş olur. Gebzespor’dan yada Beylikbağıspor’dan ne başkanlar, hocalar gelip geçti. Bu tarz yapılanmalar gelip geçici şeyler. Hatırlananlar hoş bir seda bırakanlar olmuştur. Saygılarımla.

Bu yazı toplam 7831 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi