‘Beceriksiz yönetim sorumsuz hükümet’

‘Beceriksiz yönetim sorumsuz hükümet’

 Feniş Alüminyum işçilerini ziyaret eden CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş sorunu meclise taşıyacağını söyleyerek, “Bu fabrikanın...

 

Feniş Alüminyum işçilerini ziyaret eden CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş sorunu meclise taşıyacağını söyleyerek, “Bu fabrikanın bu duruma gelmesinde beceriksiz bir sanayici ve sorumsuz bir hükümetin olması geliyor” dedi. 

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar ve ilçe yöneticileri Serdar Tüze, Recep Dursun ve beraberindeki heyetle birlikte dün Feniş Alüminyum fabrikasını ziyaret ederek son durum hakkında bilgi edindi. Çelik İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, sıkıntının 2001 krizinden bu yana devam ettiğini belirterek, “Feniş Alüminyum 50 yıllık bir şirket ve Türkiye’nin en önemli alüminyum üretim firması. 2001 yılında yaşadığı kriz sonrası banka kredilerinde yeniden yapılandırmaya giden bu firma 12–13 yıldır kendini bir türlü toparlayamamış ve sıkıntılı günler her geçen gün artarak devam etmiştir. Arkadaşlarımızın 3 aylık maaşı, kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmemesi korkusuyla karşı karşıyayız” dedi.

FABRİKAYI TERK ETMEYİN

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş fabrikanın bu hale gelmesinde kötü yönetimin başını çektiğini belirterek, “Bu fabrika 2001 krizinden bu yana belini doğrultamadı. Krizden sonra kötü yönetiminden dolayı fabrika bu hale geldi. Kocaeli’nde vekil seçilip sanayi bakanı olmuş olan kişi acaba hangi sanayinin sorunlarını biliyor? Fabrikanın kaderi bankaların eline bırakılmış. Burada hükümet yetkilileri devreye girerek yaşanan bu soruna çözüm bulmaları gerekir. Bu fabrika sizin ve asla fabrikayı terk etmeyin. Sorununuza çözüm noktasında elimden geleni yapmaya söz veriyorum ” şeklinde konuştu.

 

NETİCE ELDE EDEMEDİ

Koç, Feniş Holding Yönetim Kurulu Sedat Aloğlu ile bir görüşme yaptıklarını açıklayan Şerafettin Koç, “Çarşamba günü kendisiyle bir görüşmede bulunduk. Maalesef içler açısı bir durumla karşılaştık. Bir netice alamadık. Aloğlu banka ve bize olan borçlarını kastederek şirketin bankanın kontrolüne geçtiğini söyledi.  Tazminatlarla alakalı bir şey demedi. Biz işverenin çare üretmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. Koç, eylemlerine devam edeceklerini söyleyerek, “Bir haftadır buradayız. Fabrikada direnişimiz sürmeye devam edecek. Bu fabrika bizim çünkü geleceğimizi buraya gömdük. Zarar bana kar devlete ve işverene anlayışını asla kabul etmiyoruz” diye konuştu.

 

DEDELERİNİZDEN MİRAS

CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar destek noktasında parti olarak ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini söyleyerek, “Buraya nutuk atmak ya da siyaset yapmak için gelmiyoruz. Sizlerin haklarınızı aramak için buradayız. Burası sizindir. Dedelerinizden sizlere kalan bir mirastır. Biz elimizden geldiği kadar sizinle olmaya varız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.