Bebeğin aylık mama ve bez masrafı 700 lira oldu

Bebeğin aylık mama ve bez masrafı 700 lira oldu

Döviz kurundaki artış ve enflasyondaki yükselişle mama ve bebek bezi fiyatları ikiye katlandı. Bebeği olan ailelerin aylık zorunlu masrafı 700 TL’yi geçti. Aileler ise endişeli

Ekonomik kriz ve zamlar bebek sahibi aileleri zor durumda bıraktı. Mama ve bebek bezi fiyatlarına bir yılda yüzde 120’yi aşan zam geldi. Bir yaşından küçük bir bebeğin zorunlu masrafı 324 TL’den 724 TL’ye çıktı. Ancak giderler bununla da sınırlı değil. Pişik kreminden ıslak mendile biberondan giyime kadar pek çok kalemde zam yapıldığı için bebeği olan aileleri maddi açıdan sıkıntılı günler bekliyor.

bebegin-aylik-mama-ve-bez-masrafi-700-lira-oldu-513949-1.
Esra Balmumcu oğlu Enes’in aylık masrafının iki katına çıktığını söylüyor

Birkaç gün sonra ilk doğumgününü kutlayacak Enes’in annesi Esra Balmumcu yapılan zamlardan dolayı kara kara düşündüklerini ifade ediyor. Balmumcu bebeğinin geleceğinden endişelenmeye başladığı söyleyerek şöyle dedi: En ucuz mamayı kullanmama ve sadece sabah kahvaltılarında vermeme rağmen haftada 17 liraya yakın mama masrafımız oluyor. Bir ay önce maliyeti 10 liraydı. Üstelik bu yalnızca mama, bir de günde 6 kere değiştirdiğimiz bebek bezleri var ki onlar da el yakıyor. Geçen ay 16 TL’ye aldığım bebek bezini şimdi 22 TL’ye alabiliyorum. Üstelik ürünün içerisindeki adet sayısı da azaldığı için, hafta içerisinde ikinci pakete geçmemiz gerekiyor.”

Bir bebeğin meyve suyu, su ve süt için ayrı biberonlar kullanması gerektiğini ifade eden anne Balmumcu, “Biberonu yeni değiştirdim 4 ay önce 12 liraya aldığım biberonu şimdi 24 liraya alabildim. Bunlar sadece zorunlu masraflar. Emzik fiyatı bile iki katına çıktı. Pişik kreminden ıslak mendile kadar pek çok üründe fiyatlar arttı” diye konuştu.

bebegin-aylik-mama-ve-bez-masrafi-700-lira-oldu-513950-1.

Bu temel kalemlerde toplam masraflarının ayda 700 lirayı geçtiğini belirten Balmumcu, “İnternetten sipariş vererek daha ucuza almaya çalışıyoruz ama orada da fiyatlar çok yüksek. İki ay önce marketten 15 liraya aldığım pişik kremi şimdi markette 30 internette 22 lira, biz de nasıl baş edeceğimizi şaşırdık” dedi.

Balmumcu sözlerine şöyle son verdi: “Ben ikinci bebeğime hamileyim, çocukların daha pek çok masrafı olacak bir kere sağlıklı beslenebilmesi için ek gıdalar arttığında her besin grubundan takviye gerekiyor. Patatesin bile 6-7 lira olduğu bir ülkede o takviyeleri nasıl sağlayacağız? Ayrıca, bebeğin kalacağı ev soğuk olamaz bu doğalgaz zamlarıyla evi nasıl gerektiği kadar ısıtacağız? Bunların hepsini düşünüyoruz, o nedenle oldukça kaygılıyız.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.