BBS’den açıklama: Kalite  güvence sistemini oluşturduk

BBS’den açıklama: Kalite güvence sistemini oluşturduk

25 Temmuz’daki iş kazasında bir işçinin ayağından yaralandığı BBS Metal’de firma avukatı, eski işçilerden Zeyrek’in iddiasını yalanlanladı. Firmada kalite güvence sisteminin oluşturulduğunu açıkladı.

Gebze’nin Sultan Orhan Mahallesi’nde faaliyet gösteren BBS Metal’de 25 Temmuz günü meydana gelen iş kazasının ardından, “BBS Metal’de iş kazası” başlıklı haberimize dair firma Avukat Mehmet Demir aracılığı ile yazılı açıklamada bulundu. İlgili haberimizde, fabrikada sendikal örgütlenmenin ardından işten çıkarma ve direnişin yaşandığı süreçte direnişçi işçilerden Mustafa Zeyrek’in açıklamasına da yer vermiştik. Firma Zeyrek’in açıklamalarını yalanladı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
BİLİNEN BİR ŞİRKET
“Müvekkilimiz BBS Metal Montaj Elektrik San. ve Tic. Ltd.Ştİ. Türkiye’de özellikle de Gebze  bölgesinde kalite güvencesi sistemi oluşturmuş ve ürünlerini garanti kapsamında müşterilerine ulaştıran, faaliyet alanıyla ilgili olarak herkesçe bilinen bir şirkettir.
İŞÇİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR 
Müvekkilimize ait iş yerinde, meydana gelen kazaya ilişkin görüntü kayıtları ve tutanaklar temin edilmiş olup yaralanan işçi Recep Ayaz hastaneye sevk edilmiş ve tedavisi devam etmektedir.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Olayla ilgili gerek resmi kurumlar gerek müvekkil şirket tarafından adli ve idari soruşturmalar yürütülmekte olup olay henüz netlik kazanmamış, olayın sorumluları ve sorumluluklarına ilişkin durum netleşmemiştir. 

GERÇEK DIŞI BEYANLAR

Bu olaya ilişkin adli ve idari soruşturmalar tamamlanmadan, yapılan yayımda olaya ve maddi gerçeğe aykırı içerikler yer almakta olup, haberde anlatılanların kabulü mümkün değildir. Haber içeriğinde olayın gerçekliği araştırılmamış ve objektif bir yaklaşım gösterilmemiştir. Bu gerçek dışı beyanlar içeren ve kamuoyunda ters algı oluşturmayı amaçlayan söz konusu haberde müvekkilimiz aleyhine gerçeğe aykırı objektiflikden uzak iftiraya varan ithamlarda bulunulmuştur.  İlgili yayımda;

ZEYREK’İN BEYANLARI GERÇEK DIŞI 

Haber kaynağı olarak gösterilen Mustafa Zeyrek , Müvekkil şirketten nizalı olarak ayrılmıştır ve halen müvekkilimiz ile arasında davası devam etmektedir. İlgili yazıda belirtilen iddialar şahsın bilgi ve görgüsüne dayanmamaktadır, kaldı ki bu şahıs müvekkille husumetli olduğundan, bu olayı fırsat bilerek müvekkil aleyhine gerçek dışı olumsuz beyanlarda bulunmuştur. Konuyla ilgili müvekkille görüşülmeden, olayın gerçeği araştırılmadan ve müvekkile bu konuda açıklama yapma fırsatı tanınmadan haber yapılması basın etiğine de uygun düşmemiştir.
İhtilaf konusu haber başlığı haricinde, içerik açısından gerçekleri yansıtmamaktadır ve kişilik haklarını zedeleyici, toplum bilincinde düşman ve hedef göstermeye yönelik ithamlar içermektedir… 
Müvekkilimiz, yıllardır kendi sektöründe milletine kaliteli hizmet  veren ve yılların emeği ile toplumda güven kazanmış bir firmadır Haberdeki ifadeler  ise basın etiğiyle uyuşmayan kamu yararı ihtiva etmeyen ve gerçek dışı beyanların hakaretamiz ifadelerle süslenerek, karalama ve saldırı şeklinde tezahür edişidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.