Bayram'da TSE Belgeli Ürünleri Tercih Edin

Bayram'da TSE Belgeli Ürünleri Tercih Edin

 TSE Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı Müdürü Canpolat: "TSE belgeli şeker ve çikolata alırsanız minimum riskle evinize dönmüş olursunuz"Türk Standardları...

 

TSE Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı Müdürü Canpolat: "TSE belgeli şeker ve çikolata alırsanız minimum riskle evinize dönmüş olursunuz"

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı Müdürü Serhat Canpolat, Bayram şekeri alırken TSE belgeli ürünlerin tercih edilmesi uyarısında bulundu.  Canpolat, şeker satışlarının aşırı yükseldiği bayramlarda, merdiven altı üretimlerin hızla artması ve bir önceki yıldan kalan şekerlerin yeniden piyasaya sürülmesi ihtimalinin söz konusu olduğunu belirterek, bu yüzden Bayram şekeri ve çikolata alırken dikkat edilmesi gereken bazı konular olduğunu söyledi.

Alınacak ürünlerde öncelikle boya maddesinin mümkün olduğu kadar az olması gerektiğini vurgulayan Canpolat, "Yani badem şekeri alacaksanız beyazını seçin, lokum lacaksanız en az renklisini seçin, dolgu maddesi olarak fındığı ve fıstığı en fazla olanı seçin" dedi. 

Canpolat, kokolin ve çikolata ayrımında tüketicinin aldatılmasının söz konusu olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Çikolata, kakao yağıyla birlikte yapılıyor ancak kokoline baktığınız zaman hayvansal ve bitkisel yağların kakao ile karıştırılmasıyla üretiliyor. Birbirleri üzerinde maliyet olarak çok büyük farklar var. Hem üretici açısından haksız rekabet hem de tüketicinin kahdırılması sebebiyle bu da tüketicilerin mutlaka alırken dikkat etmesi gereken bir nokta."

"En büyük risk, helal olmayan jelatin"

Yumuşak şekerlemelerde kullanılan jelatinin öngörebildikleri en büyük risk olduğunu dile getiren Canpolat, maliyet açısından daha ucuz olduğu için farklı jelatin türlerinin kullanabildiğini kaydetti.

Canpolat, sığırdan üretilen jelatinin helal olarak kabul edildiğini, diğer domuz gibi hayvanlardan elde edilen jelatinlerin de helal olmadığını anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.