“Baskılar gezi direnişi ruhunu söndüremez”

“Baskılar gezi direnişi ruhunu söndüremez”

 CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Gebze Anadolu Lisesinde çalışmakta olan öğretmen Meral Akkaya ile ilgili...

 

CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Gebze Anadolu Lisesinde çalışmakta olan öğretmen Meral Akkaya ile ilgili olarak Kocaeli valiliğince yürütülen öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz üzerinden sürdürülen bu soruşturmalar adeta bir cadı avına dönüştüğünü ifade etti. 

Tatar yaptığı açıklamada, “Okullarda geleceğimiz dediğimiz öğrenci gençlerimizi ve öğretmenlerimizi hedef alan baskı ve soruşturmalarla cadı avı başlatılmıştır. Yürütülen soruşturmalarda hem öğrencilerimiz fişlenmekte hem de kendilerinden öğretmenleriyle ilgili istenen bilgilerle, öğrencilerimiz ispiyonculuk yapmaya zorlanmaktadırlar. Bu soruşturmalar her ne kadar öğrencilerimiz üzerinden yürütülüyor gibi görünse de, asıl amaçlarının Cumhuriyete ve Atatürk devrimlerine gönülden bağlı öğretmenlerimizi yıldırmaya çalışmak olduğu çok açıktır. Demokrat öğretmenlerimizi, AKP faşizmine boyun eğmeyen çağdaş, ilerici öğretmenlerimizi, sistemli bir müfettiş baskısı ile sindirmeye çalışmaktadır” dedi.

KONUYU TBMM’YE TAŞIYACAĞIZ

 

CHP olarak bu duruma asla sessiz kalmayacaklarını ifade eden Tatar, “Meral öğretmenin, diğer Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yanında olmaya, onlarla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Kocaeli Valiliği nin yaptığı soruşturma ve haksız uygulama Milletvekillerimiz tarafından TBMM taşınarak gerekli girişimler sürdürülecektir. CHP olarak buradan yetkililere sesleniyoruz: Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi huzursuz ederek okullarımızdaki eğitim çalışmalarını baltalayan bu tür taraflı uygulamalarınızdan artık vazgeçiniz. Tüm öğretmenlerimizi kucaklayınız ve bu kasıtlı soruşturmaları derhal durdurunuz. Soruşturması sonuçlandırılan Meral öğretmenimize yapılan haksız uygulamanın da derhal durdurulmasını sayın valimizden talep ediyoruz” şeklinde görüş belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.