Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI

BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI

 

 

Antalya’da düzenlenen 4.başkanlar kurulu toplantısının önemini anlamak için, olaya hangi niyetle ne taraftan baktığın çok önemli.

Toplum olarak en büyük sorunumuz iletişim. Birbirimizi dinlememek, anlamaya çalışmamak. Saygılı olmamak. Bilip bilmeden, görmeden, yaşamadan yorumlar yapmak. İftiralar atmak birçoğunun karakteri olmuş. Kıskançlık ise yaşam şekli.

Bu toplantının asıl amacı, insanların birbiriyle iletişim kurup kaynaşması, Belediye Başkanlarıyla bir araya gelip ilçelerdeki sportif sıkıntıları dile getirip çözüm araması. İstişareler yaparak, kulüplere böyle bir fırsat verilmesi muazzam bir olay.

580 kişilik dev organizasyonun başlangıcından bitişine kadar ‘ insana değer vardı’ Toplantının en önemli detayı bana göre buydu. Yüzlerce genç yetiştiren yöneticiler ve eğitimcilerin bu detayları görmesi önemliydi. Değer gören, değer vermeli.

***

Müthiş bir otel, çalışanların hızlı bir şekilde kusursuz hizmeti, saygısı ve güler yüzü son derece etkileyiciydi. Organizasyon profesyonel düzeyde gerçekleşip kusursuz bir şekilde sonuçlandı. Emeği geçen, insana değer veren herkese teşekkürü bir borç bilmeliyiz.

Hata kollayan, bu tarz organizasyonları içlerine sindiremeyen vizyonsuzlarda eleştiri yapmadan önce hayatta kaç tane doğrularının olduğunu kendilerine sorup! önce aynaya bakmaları gerektiğini düşünüyorum. 3 kişiyi yönetmeyi beceremeyenler 580 kişilik organizasyonu yönetenlere, futbola beklentisizce hizmet edenlere saygılı olmak zorunda.

***

Murat Aydın gibi vizyonu olan, yenilikçi, kendini sürekli geliştiren, üreten lider karakterli insanların şevkini kırmaya çalışmak yerine, arkasından itip Türk Futbolunun profesyonel yönetim kadrosuna katmalıyız. Büyüklerimizde burada öncülük yapmalı. Bu görev hepimizin olmalı. Değerlerimizi yüceltmek yerine aşağılara çekmek kimseye fayda getirmez. Emin olun böyle isimlerin sayısı 2 milyona yakın nüfusu olan Kocaeli’nde bir elin parmaklarını geçmiyor. Futbolumuz bu yüzden diplerde.

HAYDİ BAYANLAR SPORA

Özellikle Kocaeli genelinde bayanlar için yapılan sağlıklı yaşam çalışmalarının ne kadar değerli olduğuna Antalya’da şahit oldum. Yüzlerce bayan spora kazandırılarak hem fiziksel, hem de ruhsal açıdan eski sağlığına kavuşturulmuş. Bu o toplantıya katılanlara da ışık oldu. Bayanların spor yapması sadece kendi sağlığı için değil, tüm ev halkının huzuru için çok önemli. Teşvik edici çalışmalar yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na onlar adına teşekkür ediyorum. Unutulmamalı ki her bayan kocaman birer nesiller yetiştiriyor.

KAPALI ZARFLA GELİN

Gebze’li Amatör Kulüp temsilcileriyle Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker Antalya’da yaklaşık 1 saat süren toplantı gerçekleştirdi.

Kulüpler sıkıntılarını dile getirdi. Somut bir uzlaşma sağlanamazken Adnan Köşker kulüp temsilcilerine sıkıntı ve isteklerinizi kapalı bir zarfın içine yazarak bana getirin önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelelim öngörüsünde bulundu. İnsanların konuşa konuşa anlaşamadığını da şahit olmuş olduk. 2009 yılında Gebze Belediye Başkanlığına seçilen Adnan Köşker 8 yılı aşkın süreçte amatörlere sadece 1 kez 3.sınıf malzeme desteği dışında hiçbir destek vermedi. Bu insanlarda zamanını ve cebinden parasını harcayarak genç nesillerin yetişmesine destek istiyorlar, kendileri içinde istemiyorlar. Devlet malını ve parasını en doğru hizmetlere ayırmak gerek. Bunun vebali çok büyük. Gebze Belediyesi’nin amatör sporlara ayırması gereken ciddi bir bütçesi olmasına rağmen Köşker bu tercihini amatör futboldan yana kullanmadı. Çoğu zaman Gebzespor başta olmak üzere amatör kulüp yöneticilerini dikkate dahi almadı.

Topluma tepeden bakanların, sıkıntılarına kulak asmayanların, makam sarhoşu olanların esamesi okunmuyor. Bilmiyorlar ki; o şöhretli koltukları terk etmek zorunda kaldıkları gün; şirket çalışanları dışında kimse onlara selam bile vermeyecek. Adil olun, adaletli olun, samimi olun ki; insanlar sizi güzel işlerinizle hatırlasın. Sizler giderken toplum üzülsün. Gün gelir yüzüne bakmadığınız o insanların selamına bile ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu hayat öyle bir hayat.

***

BANA BİR MASAL ANLAT BABA!

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak Antalya’daki konuşmasında Kocaelispor’a methiyeler dizdi. Kocaelispor tarihiyle başarılarıyla camiasıyla lokomotiftir tartışmasız. Spor tesisleri yapmalıyız. Gençlere önem vermeliyiz, projeler çizdiriyorum Bakanlık müsaade etmiyor gibi katılımcıların sempatisini kazanacak açıklamalarda bulundu. Bana çok samimi gelmedi.Yıllar öncede aynı şeyleri duymuştum. Bu iş parayla olmuyor dedi. Sonra parasız da olmuyor falan dedi. Darıca’da 5 amatör kulüp var. 5’i de 2.amatör kümede. Darıca Kale Bayramoğluspor Bölgesel Amatör ligdeydi. Bölgemizin gururuydu. Darıca Türkeli süper ligde mücadele ediyor. Darıca Marmara ve Darıcaspor’un hedefleri oluyordu. Şimdi kendi yağlarında kavruluyorlar. Yönetici bulamıyorlar. Yerel yönetim biraz destek verseydi böyle olurmuydu? Bir sezon boyunca Darıca Gençlerbirliği yedek kulübesinde oturan ve hiçbir katkı sunamayan bir futbolcunun maliyetini, altyapıya ve amatörlere harcama gereği duyulsa bile Darıca’dan çok sayıda profesyonel seviyede futbolcular çıkar. Yeter ki değer verilip üzerinde durulsun. Nene Hatun stadı 5-6 yıldır rezalet durumda. Maç oynanmıyor. Kulüplerin odası yok. Daha oradaki basit sorunlar çözülmezken kalabalık toplumlarda dev projelerden bahsetmek, sempati toplamaya çalışmak etik değil. Darıca Gençlerbirliği’ne yine sonuna kadar destek ver. Yarı maraton düzenle bunlar önemli sosyal etkinlikler fakat bölge gençlerine ve amatörlere yönelik kalıcı hizmetler de yapılsın artık. Parada sizde, imkan da sizde mühür de sizlerde! Bu memlekette ne isteyip te yapamadınız?

***

10 yıldır Darıca Gençlerbirliği Altyapısından kaç tane genç futbolcu çıktı? Çıkmadıysa bunun sorumlusu kim? Bunlar 10 yıldır söyleniyor. Altyapı yok demesinler diye bir altyapı var. Üreten var, yüzüne bakan yok. 200 bin TL’ye alınan futbolcuların Darıca Gençlerbirliği Altyapısındaki futbolculardan bir farkı olmaması insanı üzüyor. O paralara yazık değil mi? 5 yıl önce bir tane tesis yapıldı. Darıca idman sahasının altına, otel gibi, müthiş bir deniz manzarası var. Bazı futbolcular yattıkları yerden hem takır takır parasını alıyor, hem de deniz manzaralı tesislerde kalıyor. Bu tesisleri yaptık diye övünmek ne kadar doğru? Kim gidip te bir bardak çay içiyor. Bölgedeki gençler ne kadar faydalanıyor? Oradaki tesis yılda 20-25 tane büyük paralar kazanan futbolcunun konaklaması dışında başka hiçbir şeye hizmet etmiyor. Bölge gençleri ne yapsın, amatörler nereye gitsin? Saygılarımla

Bu yazı toplam 1236 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi