‘Başkanı kahvede değil dernekte istiyoruz’

‘Başkanı kahvede değil dernekte istiyoruz’

 Çayırova’da kentsel dönüşme karşı kurulan Emek ve İnönü Mahalleleri Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen toplantıda...

 

Çayırova’da kentsel dönüşme karşı kurulan Emek ve İnönü Mahalleleri Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen toplantıda bir araya gelen dernek üyeleri Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş’ın mahallelerindeki kahveler yerine derneğe gelerek kendilerine mahallelerinde kentsel dönüşümle ilgili olarak bilgi vermesini istediler. 

 

490 DİLEKÇE VERDİK

Dernek lokalinde önceki akşam bir araya gelen dernek üyelerine destek için hukukçu Erbay Yücak da katıldı. Çayırova belediyesi ve Kocaeli büyükşehir belediyesine toplam 490 dilekçe vererek mahallelerinde yapılmak istenen kentsel dönüşümle ilgili olarak bilgi edinmek istediklerini ifade eden Emek ve İnönü Mahalleleri Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği Başkanı Murat Koca, “Her iki belediyeden de bizlere gelecek olan cevabı bekliyoruz. Bizlere gelecek cevaplardan sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz” dedi.

 

BAŞKANI DERNEĞE DAVET ETTİ

Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş’ı derneklerine davet edip kendilerine bilgi vermesini isteyen Koca, “Belediye başkanı geçtiğimiz günlerde mahallemizdeki bir kahveye gelmiş. Bizler belediye başkanımızı defalarca derneğe davet ettik. Ancak bir türlü gelmedi. Buradan kendisine yeniden bir çağrıda bulunarak derneğimize davet ediyoruz. Bizlere gelip burada mahallemizde yapılmak istenen proje ile ilgili olarak bilgi vermesini istiyoruz” şeklinde konuştu.  

YAPILMAK İSTENEN RANT PROJESİ

Hukukçu Erbay Yücak da mahallelerin dilekçe vererek bir irade beyanında bulunduklarını belirterek, “Çayırova belediyesi burada bir rant projesini hayata geçirmek istiyor. Belediye ve TOKİ burada bir dönüşüm yapılmak isteniliyor. Belediye buranın riskli bölge olduğunu söylüyor. Peki, burası yıllardan beri riskli bölgeydi. Bu zamana kadar neden bir şey yapılmıyordu? Belediye sizlere ne söz verirse versin bunu yazılı olarak belirtmelidir. Bu mahallelerde bir dönüşüm yapılacaksa bunu size bildirmek zorundalar” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.