Başkan Akbaş, Sportif Çalışmalarda 5 Yılı Değerlendirdi

Başkan Akbaş, Sportif Çalışmalarda 5 Yılı Değerlendirdi

   Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, 2009 yılından bu yana sportif anlamda tesisleşme ve başarıları değerlendirerek, önemli...

 

 

 

Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, 2009 yılından bu yana sportif anlamda tesisleşme ve başarıları değerlendirerek, önemli açıklamalarda bulundu. Yeni stadyumlar, yeni spor salonları, sportif etkinlikler ve eğitim alanları ile kamuya açık alanlarda oluşturulan sportif tesisleri değerlendiren başkan Akbaş, Spor Kenti Çayırova’yı anlattı.

Çayırova İle Büyüyen Çayırova Koşusu

2010 yılının 30 Mayıs günü Çayırova Fatih Caddesi’nde sabah saat 09:00’da Kocaeli’de bir ilke imza atıldığını ve Çayırova’lıların merakla beklediği bir organizasyonu hayata geçirdiklerini vurgulayan Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Uluslararası Çayırova Yarı Maratonunu anlattı. 7’den 70’e herkesin ilk defa Çayırova caddelerinde koştuğunu ifade eden Ziyaettin Akbaş, “Uluslararası Çayırova Yarı Maratonu Türkiye ve Kocaeli ilimiz için önemli bir sportif başarıdır. Bu başarıyı görmemize dünyanın birçok ülkesinden ve Türkiye’mizin çeşitli illerinden gerçekleştirilen katılımlar öncü olmuştur. Türkiye’de katılım bazlı 3. koşu olarak göze çarpan Uluslararası Çayırova Yarı Maratonu ilk olarak 2010 yılının 30 Mayıs Pazar günü sabahında gerçekleştirildi. Bu yıl 4.’sünü yaptığımız koşumuza yine çeşitli ülkelerden katılımlar gerçekleştirilmiş ve ilçemizin adını atletizm alanında dünyaya duyurmuştur” dedi.

Yeni Stadyum Hizmete Giriyor

2009 yılında ilçenin ilk stadyumu olan Şekerpınar Stadyumu’nun devreye alınmasının ardından Akse Mahallesi’nde ki Çayırova Stadyumu, Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Çayırova Belediyesi tarafından yaptırıldı. Zemini, ışıklandırmaları, oturum, çevre düzeni ve kapalı alanları elden geçirilerek, suni çime kavuşturulan Çayırova Stadyumu’nun önümüzdeki günlerde hizmete girmesi planlanıyor. Şuan için antrenmanlara açılan stadyumun resmi açılışının ilerleyen günlerde yapılacağı başkan Akbaş tarafından aktarıldı.

Spor Salonu İlçeye Renk Katıyor

“Yer tahsisini belediyemiz meclisince yaptığımız ilçemiz spor salonu Çayırova’ya ayrı bir renk katıyor” diyen başkan Akbaş, “Her hafta Cumartesi saat 14:00’da ilçemizi 3. ligde temsil eden Çayırovaspor Basketbol Takımı ve Anadolu Efes Basketbol Kulübünün pilot takımı olan 2. lig ekibi Pertevniyal Basketbol Takımı ile ilçe halkımız ve gençlerimiz futbol dışındaki branşlara özendiriliyor. İlçemiz başta olmak üzere Kocaeli genelinde birçok salon sporuna ev sahipliği yapacak, gençlerimize diğer sporlarla buluşturma ve yetiştirme imkanı sunacak kapalı spor salonumuzu Çayırova’ya kazandırmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Sporun sadece salonlarda yapılmadığını ve her yaştan insanı basketbol branşı ile iç içe yaşatmak amacıyla bu yıl 5.’sini organize ettiğimiz Çayırova Sokak Basketbolu’nu örnek bir aktiviteye çevirdik” dedi.

Gençlere Sporu Aşılıyoruz

 

İlçede birçok yeniliğe sportif manada öncülük ettiklerini vurgulayan başkan Akbaş, “Çocuk Oyunları Türkiye Şampiyonası, okullar arası müsabakalar, çocuklar sporla emniyette, HİF (Herkes İçin Futbol) Ligi, ücretsiz BESYO (Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu) hazırlık kursları gibi birçok sportif çalışmayla gençlerimize sporu aşılıyoruz” diyerek, Anadolu Oyunları Uygulama Merkezinin İstiklal Ortaokulu Bahçesine, Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla da okullarımızın bahçelerine basketbol-voleybol sahalarını konuşlandırdıklarını belirtti. Başkan Akbaş ayrıca, “Şimdiye kadar yaz spor okulları ve spor okullarında basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi, atletizm, satranç ve badminton gibi spor branşlarında 6.400 bölge öğrencisine spor temel eğitiminin verildiğini aktardı. Sporu Çayırova’da daima aktif halde tutmak için bölge okulları başta olmak üzere tüm spor kulüplerine malzeme desteğinde bulunduklarını ifade eden Akbaş, kulüplere antrenör katkısı, maç ve antrenman ulaşımları dahil birçok konuda destek sağladık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.