Başak: “Eleştiri olsun, hakaret değil”

Başak: “Eleştiri olsun, hakaret değil”

 Kocaelispor’un kaptanlarından, deneyimli savunma oyuncusu Murat Başak, “Eleştiriye sonuna kadar varız ancak hakaretvari olaylar olunca olmuyor. Kimsenin...

 

Kocaelispor’un kaptanlarından, deneyimli savunma oyuncusu Murat Başak, “Eleştiriye sonuna kadar varız ancak hakaretvari olaylar olunca olmuyor. Kimsenin mücadelemizden, ruhumuzdan şüphesi olmasın” dedi

Kocaelispor’un deneyimli savunma oyuncusu Murat Başak, antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Taraftarların kendilerine olan eleştirileri hakkında konuşan Başak, “İlk yarıda röportajlarımızda da söylediğimiz gibi tablo zaten ortadaydı. Camia olarak iyi bir ilk yarı geçiremedik. Devre arasını ise iyi geçirdik. İkinci yarıya mağlubiyetle başladık ama sonrasında çok iyi bir seri yakaladık, iddialı bir konuma geldik. ‘Acaba olur mu’ dedik biz de. İlk yarıdaki puan kayıplarından sonra ikinci yarı oradan gelip tekrar yukarıları zorlamak çok kolay değildi. Kötü oynadığımız dönemler oldu, taraftarımız protesto etti. En doğal hakları, kimse bir şey diyemez. İlla ki tepkiler olacak. Biz bunun dışında, ‘ruhsuz, isteksiz, istemiyorlar, çıkmak istemiyorlar, bilerek oynamıyorlar.’ Böyle bir şey olabilir mi ya? Bizim mesleğimiz bu. Bu olursa biz para kazanırız. Yatlarımız, katlarımız yok ki. Haftada iki gün halı sahaya gidersin, zevk yaparsın. E biz de buraya gelelim, 3-4 gün idman yapalım. Böyle bir şey olabilir mi? Hepimizin hedefi bir” dedi.

BUNU HAK ETMEDİK

Eleştirilere her zaman açık olduklarını ancak bunun hakarete dönüşmemesi gerektiğini aktaran tecrübeli futbolcu, “Kötü futbol olduğu zaman tabi eleştiri olacak. Ama bu ‘istememek, ruhsuzlar’ anlamında bunu hak etmedik. 4 senedir biz bunu hak etmedik. Ama şuna varım: Bireysel olarak alırsın futbolcuyu yanına. Dersin ki, ‘Murat Başak, kardeşim sen bu takımda yetersizsin. Bu takım sana 1-2 gömlek büyük geliyor’ amenna. Hiçbir şey diyemem. Çünkü herkesin futbol görüşü ayrıdır. Bunu kenara bırakır gelir dersen ki, ‘Kardeşim ruhunu bırakmışsın, ruhsuz, isteksiz oynuyorsun’ Bunu tüm takım arkadaşlarım adına söylüyorum. Yanlış olur bu. Hakaretvari olaylar olunca olmuyor. Sonuçta biz de burada her gün idman yapıyoruz. Her gün yüz yüze bakıyoruz. Ben Kocaelispor’dan ayrıldığım zaman 10 km karşıya geçeceğim. İzmit’e de geleceğim, Gölcük’te de her gün beraberim. Bu sadece futboldan ibaret değil ki. Ama dediğim gibi, eleştiriye sonuna kadar varız. Eleştirsinler ki, biz de doğruyu bulalım, görelim. Her şeyimiz doğru diye bir şey yok ki” ifadelerini kullandı.

MAÇ ÖNCESİ TAHRİK ETTİLER

Cizrespor maçı öncesinde yaşanan olaylar hakkında da bilgiler veren ve Cizresporlu Mazlum’un tahrikiyle başladığını söyleyen Başak, Cizre’de yaşanan olayları da hatırlatarak, “Biz Cizre’deki maçta ısınmaya çıktığımızda kulübede başkanımıza, futbol şubemize hakaretler, üzerilerine yürümeler, maç içinde edilen küfürleri saymıyorum bile. Devre arası tünele girerken, saha karışmıştı, benim buzla burnumu yardılar. Koridora girdik, orada aynı olaylar. Saha içinde istediğini yapsın, orada ne yapacaksın yumruk mu atacaksın. Ya atacaksın ve diyeceksin ki, ben sezonu kapattım ya da yutacaksın. Buraya geldiklerinde de maçtan önce Mazlum adındaki oyuncu tahrikte bulundu. Ben o tahrike karşılık verdim. Biraz üzerine yürüme ve ufak tefek arbede oldu. Ama çok abartılacak bir şey değil. Cizrespor Kulüp Müdürü biz sahaya çıkmak istemiyoruz falan demiş.  Ya siz Cizre’ye gelen herkesi dövüyorsunuz ya. Geçen hafta Tarsus’a yapmışsınız aynısını. Fiili darp dışında orada her türlü pisliği yaptılar. En başında Kocaelispor Kulüp Başkanı’na hakaret ediyorsun ya. Ne yaptı Kocaelispor Başkanı size” dedi.

KİMSENİN MÜCADELEMİZDEN ŞÜPHESİ OLMASIN

Olayların büyütülmemesi gerektiğini aktaran Murat Başak, kalan maçlarda her zamanki gibi mücadele edeceklerini belirterek, “Biz saha içinde sahaya bakarken, zaten bakıp bakıp tahrik ediyordu. Ben de ona dedim ki neden bakıyorsun, dön önüne. Ben de sözlü sataşmada bulundum. O tekrar cevap verince ben de cevap verdim ve üzerine yürüme oldu. Zaten güvenlik güçleri araya girince olay büyümedi. Aman aman büyük bir şey yok yani. Düzyurt maçında da elimizden gelenin en iyisini yapacağız. İnşallah taraftarımızı ve camiayı mutlu edecek 3 puanla döneriz. Kimsenin mücadelemizden, ruhumuzdan şüphesi olmasın. İkinci yarı, matematiksel olarak olmasa da altla en azından nefes almaktan biraz üzerine çıktık, rahatladık. Önümüzde 5 maçlık periyot var. Play-Off olur olmaz ona bir şey diyemem ama 5 maçta çıkacağız, bugüne kadar nasıl ruhumuzla, bedenimizle nasıl istiyorsak aynı şekilde çıkıp oynayacağız. Lig bizi nereye götürür sezon sonu ona bakacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.