Baroya 5 yeni avukat

Baroya 5 yeni avukat

Türkiye’nin 9’uncu büyük barosu konumunda olan Kocaeli Barosu’nda önceki gün düzenlenen törende, stajlarını tamamlayıp yemin eden 5 genç avukatın katılımı ile Kocaeli Barosu’na kayıtlı üye sayısı 1667’ye çıktı.

Hukuk Fakültelerinden mezun olduktan sonra stajlarını da başarıyla tamamlayan Alime Bayram, Emrullah Zorkul, İsmail Akdeniz, Esra Araz ve Umutcan Tarcan yemin ettikten sonra avukatlık mesleğine ilk adımlarını attılar. Kocaeli Barosu Başkanı Av.Bahar Gültekin Candemir, genç avukatları kutlayıp, ruhsatnamelerini verdi.

 

TÜRKİYE’NİN 9.BÜYÜK BAROSU 
Türkiye’nin 9.Büyük Barosu konumunda olan Kocaeli Barosu’nun, genç avukatların katılımı ile daha da büyüyüp güçlendiğini belirten Kocaeli Barosu Başkanı Av.Candemir, yeni katılan meslektaşlarının yargının kurucu unsuru olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil etmeye, avukatlara yasaların verdiği hak ve yetkileri kullanmaya, yani fiilen avukatlık mesleğini icra etmeye başlayacağını söyledi. 

Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir: “Avukatlar hukukun devletinin, yargı bağımsızlığının ve adil yargılanma hakkının teminatı olduğu kadar demokrasisinin, temel hak ve özgürlüklerin teminatıdır. Günümüzde tarih boyunca üstlenmiş olduğumuz bu görev ve sorumluluklarımızın önemi daha da artmıştır.” dedi.

YENİ AVUKATLAR 
Kocaeli Barosu’nun yemin ederek göreve başlayan yeni üyeleri şunlar oldu:
AV.ALİME BAYRAM- 1993 İzmit doğumlu olan Bayram, Lefke Avrupa Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Stajını Av. Ersayın Işık’ın yanında yaptı.
AV.EMRULLAH ZORKUL- 1994 Van doğumlu olan Zorkul, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Stajını Av. Mehmet Emin Atabey’in yanında yaptı.
AV. İSMAİL AKDENİZ- 1994 doğumlu olan Akdeniz, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Stajını Av. Süreyya Acar’ın yanında yaptı. 
AV. ESRA ARAZ- 1985 doğumlu olan Araz, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Stajını Av. Sadettin Arıkboğa’nın yanında yaptı. 
AV.UMUTCAN TARCAN- 1994 İzmit doğumlu olan Tarcan, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Stajını Av. Sertif Gökçe’nin yanında yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.