Barış için yürüdüler

Barış için yürüdüler

 Halkların Demokratik Kongresi Kocaeli Meclisi 1 Eylül Dünya Barış günü vesilesiyle bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan...

 

Halkların Demokratik Kongresi Kocaeli Meclisi 1 Eylül Dünya Barış günü vesilesiyle bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan basın açıklamasında içerde ve dışarıda emperyalist savaşa hayır mesajı verildi.

 

Gebze Eskiöğretmenevi’nde dün bir araya gelen BDP, EMEK Partisi, ESP ve çeşitli STK temsilcileri sloganlar atarak Gebze Kent Meydanı’na kadar yürüdüler. Kent Meydanı’na gelen grup adına basın açıklamasını Saniye Çelik yaptı. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Türkiye’nin her yerinde savaşı durdurmak için barış yürüyüşümüzü barış zincirimizi büyüteceğiz diyen Çelik,  “AKP’nin savaş çığırtkanlığını eleştiren Tüzel, hükümetin dış politikasında Suriye’ye Mısır’a, insana dair hiçbir değer taşımıyor. AKP’nin Suriye halkının geleceğine müdahale eden emperyalistlerle birlikte hareket ediyor. 1 Eylül’de Ortadoğu’daki savaşa karşı alanlara çıkarak halkların kardeş olduğunu haykıracağız” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.