“Barış Günü”nde insan zinciri

“Barış Günü”nde insan zinciri

 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında Kocaeli 1 Eylül Barış İnisiyatifi dün basın açıklaması düzenledi. Eğitim-Sen Şube binasında...

 

1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında Kocaeli 1 Eylül Barış İnisiyatifi dün basın açıklaması düzenledi. Eğitim-Sen Şube binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına TMMOB adına Nedim Kara, KESK adına dönem sözcüsü Erdal Karakuş ve SYKİ Çetin Ak katıldı. Açıklamayı okuyan Nedim Kara,1 Eylül Dünya Barış Günü’nün ülkedeki tüm yurttaşlara, savaşa ve şiddete karşı mücadele etmesini her zamankinden çok daha büyük önemle hatırlatması gerektiğini söyledi.

 

BELİRSİZLİKLER VAR

Suriye’de artık savaş kurallarının çiğnendiğini ve insanlık dramının yaşandığını belirten Nedim Kara, “Suriye’de zaman daraldıkça, emperyalistler müdahale için mesafe almakta. Mısır halkı, sivil diktatörlük hezeyanları ve askeri cunta arasında sıkıştırılıp; bütün demokratik ve özgürlükçü halk mücadelesi ezilmek ve çürütülmek istenmekte” dedi. Kara, Türkiye’de de Kürt sorunu, müzakere süreci gibi konularda hala belirsizliklerin olduğunu söyledi.

 

FORUM YAPILACAK

Barış günü etkinlikleri kapsamında 1 Eylül günü saat 17.30’da Yürüyüş Yolu’nda “Barış için insanlık zinciri” olacaklarını söyleyen Nedim Kara, “Burada oluşturacağımız zincir ile Sabri Yalım Parkı’na kadar yürüyeceğiz. Sesimizi tüm barışşeverler ile birleştirmek için savaşa karşı olan tüm yurttaşlarımızı eyleme davet ediyoruz” dedi. Kara, Sabri Yalım Parkı’nda forum gerçekleştireceklerini ve kuracakları kürsüden barış mesajları vereceklerini de söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.