“Ballıkayalar’da o yol, uzak koruma alanından geçiyor”

“Ballıkayalar’da o yol, uzak koruma alanından geçiyor”

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kuzey Marmara Otoyolu kapsamındaki çalışmada yapılan yolun Ballıkayalar için “uzak” koruma alanı diye tabir edilen yerden, 200 metre geçtiğini söyledi.

Gebze Belediye Meclisi ağustos ayı toplantısı ikinci oturumunun dilek ve temenniler bölümünde İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Birol Elüstü, dar gelirli öğrencilere yönelik destek olup olmayacağını sordu. Başkan Büyükgöz, 1500 öğrenciye yardımda bulunulacağını söyledi. Büyükgöz yine Elüstü’nün sorusu üzerine Kocaeli’de toplu taşımacılığın indi bindi ücretlerinin yüksekliğinden ötürü pahalı olduğunu, aktarma sistemine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtip, “Bu sistem devreye girerse normalleşme olacaktır” dedi. 
İSTANBUL’DAN EKMEK GELİR 
Bu bölümde ekmek zammı da gündeme gelirken Başkan Büyükgöz, Gebze Belediyesi’nin halk ekmek büfelerinde fırınlardan alınan ekmeği sattığını, kendisinin üretimde bulunmadığını, atıl durumdaki ekmek fabrikası makinelerinin değerlendirilmesi için çalışmanın sürdüğünü belirtip, “Gebze’de fırınlar ekmeği 1.75’ten satmaya başlarsa Gebze’ye ama yasal ama gayri yasal şekilde, İstanbul’dan ekmek gelmeye başlar” dedi.
UZAK KORUMA ALANINDAN GEÇİYOR 
Ballıkayalar’a dair kısa bir sunumda da bulunan Başkan Büyükgöz bölgede “mutlak”, “orta” ve “uzak” koruma alanlarının yer aldığını belirtip anılan yolun “uzak” koruma alanında, 200 metre uzunluğunda ve köyün tarım arazilerinden geçtiğini söyledi. Yolun geçiş güzergahı üzerinde 4-5 ağacın zarar göreceğini harita üzerinde gösteren Büyükgöz, söz verdikleri gibi bunu da 500 ağaç olarak geri dikeceklerini açıkladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.