Ballıkayalar için 5 ağaç kesilecekmiş!

Ballıkayalar için 5 ağaç kesilecekmiş!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, meclis toplantısının bitiminde İYİ Parti tarafından gündeme getirilen Ballıkayalar Kanyonu vakasında riskli alanın uzağında 5 ağaç kesileceğini, karşılığında 500 ağaç diktirileceğini söyledi.

Ballıkayalar Kanyonu’nda yol yapım çalışmasından ötürü 1700 ağaç kesileceğine ve doğanın tahrip olacağına dair iddialar Gebze Belediye Meclisi ağustos ayı toplantısının bitiminde de gündeme getirildi. İYİ Partili Meclis Üyesi Birol Elüstü, Ballıkayalar ile birlikte Eskihisar Kalesi ve Osman Hamdi Bey Müzesi’nin durumunu da sordu.
KANYONLA İLGİSİ YOK    
Konuya dair AKP’li Meclis Üyesi Mahmut Yandık söz alıp, Mollafenari ve Denizli Köyleri’nin altından geçen, kanyonla ilgisi olmayan bir güzergahta çalışma yapıldığını kaydetti. 
SUNUMDA BULUNACAK 
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de Ballıkayalar’ın çeşitli mesafeler için üç ayrı aşamalı koruma planı güvencesinde olduğunu belirtip kanyona hayli uzak mesafede, 4-5 meşe ağacının kesileceğini ve buna karşılık 500 ağaç diktireceklerini söyledi. Söz konusu proje ekibinde de yer aldığını belirten Büyükgöz, CHP’li Meclis Üyesi Avukat Saide Arslan’ın önerisi üzerine bir sonraki meclis toplantısında detaylı, sunumlu bilgilendirmede bulunacağını kaydetti.
MÜZEDE TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM 
Eskihisar’daki Osman Hamdi Bey Müzesi’nin halkın kullanımına açılması için her şeyin hazır olduğunu belirten Büyükgöz söz konusu çalışmada Kültür Varlıkları Fonu’ndan faydalandıklarını belirtti. 
KALE 2020 BÜTÇESİNE GİREBİLİR 
Atıl durumdaki Eskihisar Kalesi’nin ise Müzeler Müdürlüğü uhdesinde olduğunu, 2019 bütçesinde yer almadığını, 2020 bütçesinde yer alması için çaba sarf ettiklerini söyledi.
METRO KAZISINDA ALAN DARALACAK 
Metro çalışmasından ötürü Cumhuriyet Meydanı’ndaki esnafın mağduriyetinin giderilmesi içinde çalışma yapıldığını kaydeden Büyükgöz, “Kazı çalışmasında 17 metreye kadar inildi, 52 metreye kadar inilecek. Ancak bu aşamadan sonra, farklı bir yöntemin uygulanması için firmaya öneride bulunuldu. Yüzeyde daha dar bir alanda çalışma yapılması için proje üretilecek” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.