Bakan’a Farabi’yi sordu!

Bakan’a Farabi’yi sordu!

 CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Kocaeli’de iki hastanenin tekerlekli sandalye uygulaması hakkında Sağlık Bakanı Demircan’a soru önergesi verdi....

 

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Kocaeli’de iki hastanenin tekerlekli sandalye uygulaması hakkında Sağlık Bakanı Demircan’a soru önergesi verdi. Hürriyet, “Sağlıkta devrim bu mudur? Paran yoksa sandalyede yok” dedi.

Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde vatandaşların tepkisini çeken tekerlekli sandalye uygulamasını CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet meclise taşıdı. Bir lira takılarak veya kimlik verilerek alınabilen tekerlekli sandalyeleri Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a soran Milletvekili Hürriyet, “Sağlıkta devrim bu mudur? Paran yoksa sandalyede yok” dedi.

PARAN YOKSA SANDALYE DE YOK!

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet verdiği soru önergesinde hakkında yaptığı açıklamada, “Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nin tekerlekli hasta sandalyeleri kilitli bir durumda bulunuyor. Hastalar ancak kilit kısmına 1 lira takarak bu sandalyeleri temin edebiliyor. Hasta yakınları bir yandan yürüyemeyen hastasıyla uğraşırken, bir de cebinde 1 lirasını bulmaya, bulduğu 1 lirasını tekerlekli sandalyeye takmaya ardından, tekerlekli sandalyeyi zincirinden kurtarmaya çalışıyor. Peki ya vatandaşın parası yoksa? Açıklamasına devam eden Milletvekili Hürriyet, “Hastane yönetiminin bu uygulamanın sebebi olarak çalınan tekerlekli sandalyeleri gösteriyor. Ama hastane karşılama personelinin görevi hastaları karşılamaktır. Hasta hastaneye gelir ve tekerlekli sandalye ile karşılanır. Usul de yöntem de bu olmalıdır. Aksi takdirde hastaneye gelen her hastaya hırsız muamelesi yapmak ya da o şekilde karşılamak uygun değildir. En önemlisi de milletin hastanesi bu şekilde olmamalıdır” dedi.

İŞTE HÜRRİYET’İN SAĞLIK BAKANI DEMİRCAN’A İLETTİĞİ SORULAR

1.         Bu tekerlekli sandalye uygulaması Bakanlığınızın uygulaması mıdır?

2.         Başka illerde bulunan hastanelerde bu tarz tekerlekli sandalye uygulaması bulunmakta mıdır?

3.         Kocaeli’deki hastanelerde hasta karşılama personeli sayısı kaçtır?

4.         Söz konusu bu personelin kadrosu eksikse, arttırılacak mıdır?

5.         Bu tarz uygulamalardan Bakanlığınızın haber var mıdır?

6.         Vatandaşın son derece şikayetçi olduğu bu sistemin kaldırılması için Bakanlığınız harekete geçecek midir?


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.