Bakan üniversite için söz verdi

Bakan üniversite için söz verdi

CHP’li Kaplan, Milli Eğitim Bakanı Avcı’yı soru yağmuruna tuttuBakan üniversite için söz verdiCHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, TBMM kürsüsünde...

CHP’li Kaplan, Milli Eğitim Bakanı Avcı’yı soru yağmuruna tuttu

Bakan üniversite için söz verdi

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, TBMM kürsüsünde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı adeta soru yağmuruna tuttu. Milletvekili Kaplan, “Söz verdiğiniz Gebze Üniversitesi’ni neden meclise getirmiyorsunuz, neden sözünüzü tutmuyorsunuz?’ deyince, Bakan Avcı da, “Bu seneki gecikme benden kaynaklandı, benim sana sözümdür, en kısa sürede bunu meclise getireceğim” yanıtını verdi. Kaplan’ın, bazı okullarla ilgili sorularını ise Bakan Avcı, “Şu anda bilgim yok ancak araştırıp bilgi vereceğim” diye yanıtladı.

 

‘GEBZE ÜNİVERSİTESİ’Nİ KAFANIZDAN SİLDİNİZ Mİ?’

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya hitaben, “Sayın Bakanım, geçmiş dönemde de bu soruyu yinelemiştim. Yanınızda Komisyon Başkanı Sayın Işık var, Kocaeli Milletvekili. Size de sormuştum bu soruyu. Gebze üniversitesinin biz kanun teklifini verdiğimizde iktidar partisi vekilleri tarafından reddedildi. Sayın Işık'ın da içinde bulunduğu Kocaeli milletvekillerince, 2013-2014 eğitim öğretim yılında Gebze üniversitesinin kurulacağını ve eğitime başlanacağı söylendi. Bu, üçüncü kezdir üniversite ve benzer konuların yasalaştığı bir kanun maddesi olmasına rağmen Gebze üniversitesi yine gündemde yok. Siz kafanızdan sildiniz mi, bize yardımcı olacak mısınız?” diye sordu. Bakan Avcı da, “Bu seneki gecikme benden kaynaklandı, benim sana sözümdür, en kısa sürede bunu meclise getireceğim” yanıtını verdi.

 

BİR MESLEK YÜKSEK OKULU DAHİ YOK

Gebze bölgesinde Kocaeli Üniversitesi’nin hiç meslek yüksek okulu bulunmadığını da soran Milletvekili Kaplan, “Kocaeli Üniversitesine bağlı 32 adet meslek yüksek okulu var. Kocaeli ilinin nüfusu 1 milyon 600 bin, bunun yaklaşık 650-700 bini Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası'nda bulunmaktadır. 32 meslek yüksekokulunun içerisinde bir tanesi Kocaeli'nin batısı dediğimiz Gebze bölgesinde yoktur. Sizin bu bölge için bu ayrımcı… Bu insanların farklı bir noktada değerlendirilmesi konusunda bir çalışmanız veya gayretiniz olacak mı?” derken, Bakan Avcı ise, “Gebze Üniversitesi bünyesinde muhtemelen bu sorun da çözülür diye arz ediyorum” diye yanıtladı.

 

ANKETTE MEZHEP SORUSU

CHP’li Kaplan, Bakan Avcı’ya ayrıca geçtiğimiz ay Gebze Anadolu Bezmiâlem Vakıf Üniversitesince organ bağışı konusunda öğrencilerin görüşleri alınması konusunda dağıtılan anketteki, mezhep sorusunu hatırlatarak, “Gebze Anadolu Lisesi Müdürü, ailelerin bu şikâyeti üzerine kendileriyle görüşmediğini, dışarı çıkardıklarını, bununla ilgili Millî Eğitim Müdürlüğü, il müdürlüğü tarafından verilen bilgiler doğrultusunda biz çalışma yapıyoruz" diyor. Sizce bunun bir sakıncası var mı, yok mu? Bakanlığınızın bilgisi dâhilinde mi? diye sordu.

DENİZYILDIZLARI TESİSLERİNİ KİM İŞLETİYOR?

 

CHP’li Kaplan, bakan Avcı’ya Darıca’daki Denizyıldızları Lisesi’ndeki tesislerin kimin tarafından işletildiğini de sordu. Kaplan’ın, “Darıca ilçesinde Garanti Bankası Mensupları Yardım ve Kültür Derneği tarafından yapılan bir okul var, Deniz Yıldızları Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi. Bu okulun mülkiyeti hazineye ait olan, hemen içinde yarı olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve fitness spor salonunun olduğu bir tesis var. Bu tesisin her türlü bakım, onarım, işletme giderleri, su, elektrik, ısınma ve personel gideri İl Müdürlüğü tarafından karşılandığı hâlde, işletmeyi kimin yaptığını size soruyorum. Ben biliyorum, sizin de araştırmanızı istiyorum. Kimin akrabası olduğunu lütfen araştırmanızı istiyorum. Devletin giderlerini karşıladığı, başkalarına haksız kazanç sağlayanın okul müdürü mü, İl Millî Eğitim Müdürü mü, yoksa Bakanlık tarafından bilindiği hâlde pas mı geçiliyor, bilgilerinize sunuyorum” sorusunu Bakan Avcı, “Her iki konudan malumatım yok, araştırdıktan sonra bilgi vereceğim” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.