Bakan Özlü TAYSAD ödül törenine katıldı

Bakan Özlü TAYSAD ödül törenine katıldı

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin kuşatılmak istendiğini belirterek, "Suriye'de, Rusya, İran, Amerika var ve bizim sınır komşumuz....

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin kuşatılmak istendiğini belirterek, "Suriye'de, Rusya, İran, Amerika var ve bizim sınır komşumuz. Öyle bir yapılanma ön görülüyor ki, Türkiye'yi kuşatmak, Türkiye'yi Suriye'den kopartma operasyonu. Ne yapalım şimdi? Afrin'de harekat yapmayalım mı? Tabii ki yapacağız. Çünkü bizim güvenliğimizi tehdit eden, içeride ve dışarıda hangi unsur varsa bunları ortadan kaldıracağız" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği'nin (TAYSAD) 40. Olağan Genel Kurulu ve Üye Başarı Ödül Töreni'ne katıldı. Toplantıya Bakan Özlü ile birlikte Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu ve TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca ve üyeler katıldı. Faruk Özlü törende yaptığı konuşmada, "Teknolojik gelişmelere liderlik edecek sektörlerin başında, otomotiv endüstrisi ve bu sektörü destekleyen yan sanayi gelmektedir. Teknolojiye liderlik etmek, kalkınmaya liderlik etmek demektir. Nitekim, Türk otomotiv sektörü tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, kalkınmaya öncülük eden sektörlerimizin başında gelmektedir. Demir-çelik, plastik, dokuma, cam, boya, elektronik, yedek parça, tamir, sigorta gibi birçok sektör otomotivle etkileşim halindedir. Birçok sektör, otomotiv sanayisinin yörüngesinde hayat bulmaktadır. Sanayileşmiş ülkelerin birçoğunda, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmalar, ülkelerin en büyük şirketleridir. Sektör, aynı zamanda üretim ve ihracat gibi temel ekonomik göstergeler bakımından, ülkemiz için hayati öneme sahiptir. Ülkemizin toplam ihracatı içinde en büyük pay otomotiv sektörüne aittir. Türk otomotiv sektörü 2017 yılını rekor bir ihracat rakamı ile kapatmıştır. Son 12 yıldır, ülkemizin ihracat şampiyonu, otomotiv sektörümüzdür. 2017 yılında elde edilen, yaklaşık 29 milyar dolarlık ihracat Türk sanayisi için gurur vericidir" dedi.

'ARAP BAHARINI BİZ ÇIKARTMADIK'

Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Bakan Özlü, "Suriye ile İsrail arasındaki sorunların çözümü için büyük bir gayret sarf ettik. Şimdi hem komşularımızla sorunlarımızı gidermek, hem de Türkiye için de güvenlik sorunlarını çözmek için yine müzakere yöntemini kullandık, yani silahsız yöntemleri kullandık. Hatırlayın, 2015'teki seçimler sonrasında hendek kazanlar, tuzak kuranlar, bağımsız devletçik ilan edenler, 2 tane Türk polisini gece uykuda şehit edenler, Ak Parti'nin bütün riskleri üzerine alarak başlattığı silahsız yöntemlerle, yani müzakere yöntemi ile güvenlik sorunlarımızı çözme girişimimizin nasıl istismar edildiğine, nasıl kötüye kullanıldığının açık delilleridir. Açık ispatıdır. Şimdi yine yurtdışına bakıyoruz, Arap Baharı'nı biz çıkartmadık. Arap Baharı Kuzey Afrika'da bir yerde çıktı, bütün Kuzey Afrika'yı sardı ve Suriye'ye geldi. Yani Arap Baharı'nı ortaya biz koymadık. Yani bu noktaya geldi. Suriye'ye geldi. Bakın Suriye'de Rusya, İran, Amerika var ve bizim sınır komşumuz. Öyle bir yapılanma ön görülüyor ki, Türkiye'yi kuşatmak, Türkiye'yi Suriye'den kopartma operasyonu. Ne yapalım şimdi? Afrin'de harekat yapmayalım mı? Tabii ki yapacağız. Çünkü bizim güvenliğimizi tehdit eden, içeride ve dışarıda hangi unsur varsa bunları ortadan kaldıracağız" diye konuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.