“Bağımlılıkla mücadele sürecek”

“Bağımlılıkla mücadele sürecek”

Çalışma Hayatında Bağımlılıkla Mücadele Sempozyumu-2, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kocaeli Ticaret Odası Burhan Kasım Meclis Salonunda düzenlenen sempozyuma; Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Akın Doğan, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Yard. Doç Dr. Fatih Akbulut, Toplum Ruh Sağlığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Gazi Alataş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Şerafettin Öztürk, Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Adem Çakır, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyon Başkanı Orhan Karagöz, Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karataş ile Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Karadaşlı ve çok sayıda davetli katıldı.

590 KİŞİ TUTUKLANDI

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmada; “Geçtiğimiz bir yıl içerisinde toplamda 1115 operasyon gerçekleştirilmiştir. Başka operasyonlarda, yani 881 operasyonda da yine uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili işlemler yapılmıştır. Toplamda 2990 kişi bir yıl içerisinde uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili olarak gözaltına alınmış, alınan bu kişilerden 590’ı tutuklanmış, 2261’i de adli kontrol veya serbest olarak adli makamlarca bırakılmıştır. Transit geçişte yer almamız dolayısıyla yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin başında eroin yer almaktadır. 1 yıl içerisinde 2 ton 57 kg eroin maddesi yakalandı, 681 kg 385 gr esrar, 10 bini aşan miktarda uyuşturucu hap, 20 bini aşan hintkeneviri kökü gibi bir çok alanda yürütülen çalışmalar var. İlgili güvenlik birimlerimiz çalışmalarına büyük bir hassasiyetle devam etmektedir. Daha da önemlisi toplumun tüm kesimlerinin bağımlılık ve uyuşturucu ile ilgili konularda duyarlı hale gelmesidir.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Madde bağımlılığı ile ilgili mücadele konusunda Kocaeli olarak eksiğimiz vardı. Bu eksik AMATEM ve ÇAMATEM ile ilgili bir tedavi merkezinin olmaması idi. Bu yatırım programına alındı ve şuanda çalışmaları devam ediyor. Üniversite kampüsümüzün içerisinde AMATEM ve ÇAMATEM yapılarak önümüzdeki süreçte uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede Kocaeli olarak çok daha güçlü bir hale gelmiş olacağız. Özellikle bağımlılıkla mücadele konusunu Kadın Sağlığı ve Eğitimi projesi içine dahil ederek, bu kapsamda toplamış olduğumuz kadınlarımızla bağımlılık ile ilgili bilgileri de paylaşıyoruz. Şuana kadar 135 bine ulaşan bir eğitim çalışmasını tamamladık. 15-69 yaş grubunda 671 bin kadımız bizim hedef kitlemiz olarak önümüzde duruyor. Önümüzdeki süreçte bu çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz.”dedi.

Konuşmaların ardından Çalışma Hayatında Bağımlılıkla Mücadele konulu sempozyuma geçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.