‘’Babylon - Şiir Kenti’’ Dergisinin İkinci Sayısı Çıktı

‘’Babylon - Şiir Kenti’’ Dergisinin İkinci Sayısı Çıktı

Kocaeli’nde genç sanat emekçilerinin bir araya gelmesiyle kurulan ‘’Babylon - Şiir Kenti’’ dergisinin ikinci sayısı yayımlandı.

İlk sayısıyla dikkatleri üzerine toplayan derginin ikinci sayısında da şiir alanında kendini kanıtlayan genç kalemler var.

Gazetemize açıklama yapan yayın kurulu üyesi Doğan Sevimbike dergileriyle ilgili şunları söyledi.

‘’Son yıllarda edebiyat dergilerinde ciddi bir artış oldu. Fakat bu dergilerin çoğu İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde kendini var edebiliyor. Kentin kültür, sanat ve edebiyata olan ilgisiyle birlikte dergicilik gelişebiliyor, çeşitlilik artıyor ama yaygınlaşamıyor. Bu aşamada basım yayının maliyetli olduğu  kağıdı ithal ettiğimiz bir dönemde ve binbir emekle kurulan ilk yerli SEKA Kağıt Fabrikasının kağıt müzesi olduğu bir yerde bir dergi çıkaracağız.

YENİ BİR SOLUĞA İHTİYACIMIZ VAR

Bu sebeple bir şiir kentine hatta şiir kentlerine ihtiyacımız var. Şairlerin edebiyatçıların hayatları yaşadıkları kentlerden beslenebilir hatta yaşadıkları yerle özdeşebilir. Bu da edebiyat ve şiir de yeni soluklar demektir. "Bablyon Şiir Kenti" dedik. Çünkü burada yaşıyoruz, yaşayacağız; sevgiyi dayanışmayı büyüterek. Yeni bir soluğa ihtiyacımız var. Şiir; bizlere, bizden sonrakilere yeni bir soluk ve yol gösterici olabilir. Şiirle edebiyatla ilgili herkesi Şiir Kentimize davet ediyoruz.’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.