Aynı prensibi sürdüreceğim

Aynı prensibi sürdüreceğim

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Gebze Şube’ye teşekkür ziyaretinde bulundu. Akyüz çalışma prensibi ve sisteminin aynı olacağını belirtip, “Şimdi tüm Türkiye için uğraşacağız” dedi.

Petrol-İş Sendikası’nın önceki hafta sonu gerçekleşen 28’nci olağan kongresinde genel başkanlığa seçilen Gebze Şube eski Başkanı Süleyman Akyüz, 16 yıl başkanlığını yaptığı Gebze Şubesi’ne ziyarette bulundu. Şube yöneticileri ve iş yeri temsilcileri tarafından ağırlanan Akyüz’e ziyaretinde listesinden genel sekreterliğe seçilen, Petrol-İş Sendikası Kocaeli eski Şube Başkanı Salih Akduman da eşlik etti. Akyüz’ü karşılayanlar arasında EYT Gebze Şube yönetimi ve üyeleri de yer aldı. Akyüz genel başkanlığa seçilmesi onuruna hazırlanan pastayı da yöneticiler ile birlikte kesti.
EKSİKLİK YÖNETİCİLERİNDİR 
Petrol-İş Sendikası’nın işçi sınıfı hareketi içinde ayrı bir yeri ve sorumlulukları olduğunu kaydeden Akyüz aralık ayındaki Türk-İş kongresini işaret etti. Akyüz bu tarz çıkışlarda hep Petrol-İş’in Türk-İş’ten ayrılacağı söylentilerinin yapıldığını belirtip, “Böylesi bir durum söz konusu değil. Eksiklik varsa, yöneticilerindir. Biz ayrıştırıcı politikaları ortadan kaldıran yapının savunucusu olacağız” dedi.
UYUMSUZLUK OLMAZ 
Mevcut yönetimde kongrede seçimi kaybeden Ali Ufuk Yaşar’ın listesinden iki kişinin yer almasının mevcut yönetimin sendikanın bütününü temsili bakımından önemli olduğunu kaydeden Akyüz herhangi bir uyumsuzluk yaşanacağına da ihtimal vermediğini, yönetimin uzlaşıyla hareket edeceğine inandığını söyledi. 
EYT GEBZE’DEN TEBRİK VE DAVET 
Gebze Şube’yi ziyaretinde yer alan EYT Gebze Derneği yöneticilerine teşekkür eden Akyüz hafta sonu gerçekleşen kongredeki konuşmasında da söylediği gibi emeklilikte yaşa takılanların birçok sendikanın sergileyemediği mücadeleyi sergilediğini söyledi. EYT Gebze yönetiminden Nuh Erdoğan Erdoğan, 8 Eylül Pazar günü Ankara Tandoğan Meydanı’nda gerçekleşecek mitingleri için davette bulunurken Akyüz de katılım anlamında ellerinden gelen desteği göstereceklerini belirtti. Akyüz, EYT’lilerin verdiği mücadelenin, birleşme halinde neler yapılabileceğinin göstergesi olduğunu söyledi. Erdoğan ve arkadaşları da Akyüz’ü tebrik edip Petrol-İş’in çıtasını yükselteceğine inandığını dile getirdi. 
PRENSİPLERİM AYNI 
Akyüz, Petrol-İş Sendikası genel başkanlığına şahsında Gebze’den bir sendikacının seçilmesinin Gebze’nin bir emek kenti olmasından doğal olduğunu, Gebze’nin hala ilçe statüsünde olmasının emek hareketini de etkilediğini kaydetti. Kocaeli ölçekli değerlendirmede ise önemli bir sonuç edinildiğini söyledi. Akyüz, “Benim çalışma prensiplerimde değişen bir şey yok. Önceden Gebze için uğraşıyorduk, şimdi tüm Türkiye için çaba göstereceğiz” dedi.
AKDEMİR: SÖZ VERDİK 
Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir şubenin dün olduğu gibi bugünden sonra da inandığı yoldan yürüyeceğini söyledi. Akdemir, 16 yıl boyunca Gebze Şube’nin mozaik bir yapıda olduğunu, bu yapısını koruyacağını belirtip, “Bizim asıl kimliğimizin Petrol-İş olduğunu asla unutmayacağız. Temsilcilerimizin desteğiyle bunu sürdürmeye devam edeceğimiz noktasında Süleyman başkanımıza söz verdik” diye konuştu.
YÖNETİMDE YENİLENME 
Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nde Akdemir’in şube başkanlığa gelmesinin ardından şube idari başkan yardımcılığına Şivan Kırmıçiçek, şube mali başkan yardımcılığına Dönmez Aytekin getirildi. Ramazan Ateş ile birlikte yönetime yedekten giren Fikret Ağbaba, önümüzdeki ilk kongreye kadar şube yöneticisi olarak görev yapacak.
SINIF İÇİN ÖNEMLİ
Toplantıda işyeri temsilcileri de söz alarak Başkan Akyüz’ü tebrik etti ve güvenini ifade etti. Erdoğan Orak, geçtiğimiz dönem genel merkez yönetiminin yetersiz kaldığını belirtip Süleyman Akyüz’ün genel başkanlığa seçilmesinin sınıf hareketi açısından da önemli olduğunu kaydetti. Erdem Çağlın ise Süleyman Akyüz şahsında kongreyi insanlığın, emeğin kazandığını belirtip aksi sonuç çıkması halinde Petrol-İş Sendikası’nın akıbetinin meçhul olacağını ima etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.