Ayağa kalkma zamanı

Ayağa kalkma zamanı

Darıca Gençlerbirliği 2.ligde 20 puanla düşme hattında. Gebzespor 3.ligde 22 puanla düşme potasının yalnızca 1 puan üzerinde. Çayırovaspor Bölgesel Amatör ligde 20 puanla düşme endişesini yakından hissediyor.

gebzespor-manset.jpggebzespor-logo.png

Haber/Güven ÇAĞLAYAN

Bölgemizin lokomotif kulüpleri dediğimiz Darıca Gençlerbirliği ve Gebzespor anlık sevinç ve başarılarını yıllardır bir türlü istikrara çeviremiyor. Geçen yıl bulundukları ligde şampiyonluk ipini göğüsleyen takımlarımız bu sezon ligde kalma mücadelesi veriyor. Şampiyonluklar takımlarımıza pahalıya patlıyor. 

 

 

GOL ATAMAMA PROBLEMİ YAŞIYORUZ

Gebzespor’un Şile Yıldız’ı 3-1 mağlup ettiği maçın ardından Hekimoğlu Trabzon’a deplasmanda kaybetmesi rakibin gücünden dolayı kabul edilebilir bir gerekçe olurken Batman Petrol karşısında kendi sahasında 2-0 kaybetmesi işlerin kötü gideceğine dair ciddi bir sinyaldi.

 İlk yarıda hemen hemen aydı kadroyla Yomra’yı 3-0 mağlup eden Gebzespor’un gol atamayarak 1 puanla döndüğü Yomra’da işler terse döndü. Büyükçekmece gibi vasatın altında düşme potasında yer alan bir takıma  kendi sahasında çok ciddi bir maçı 1-0 kaybetmek durumu ağır bir travmaya dönüştürürken bu travma 0-0 sona eren Erzin maçıyla tescilli ligden düşmemeye aday bir Gebzespor ortaya çıkardı.

 

SORUN PARA MI? YOKSA PARAYI YÖNETEMEMEK Mİ?

Gebzespor’un temel ihtiyacı asla ve asla para değil.

Her başarılı sezonun ardından camialar büyük bir ekonomik çöküntüyle karşı karşıya kalıyor. İddia gelirleri, Belediye destekleri, şahısların verdiği önemli desteklere rağmen üzerine eklenen borçlar nasıl ve ne şekilde yapılıyor kimse anlamıyor yada anlamak istemiyor(!)

ALT LİGLERDE ŞAMPİYONLUK BAŞARI SAYILMAZ

Kulübü doğru yönetecek, kalıcı projeler üreten, kırmızı çizgileri olacak, disiplini sağlayacak ve ödemeleri kurumsal yapı çerçevesi içinde düzenli yapacak dik ve dirayetli yöneticilere ihtiyacı var. Sıradan ilçe takımlarının süper ligde ve TFF 1.ligde yıllardır mücadele ettiği liglerde yeri geldiğinde 10-15 bin taraftara oynayan Gebzespor’un Bölgesel Amatör lig yada 3.ligde şampiyon olması bir başarı sayılamayacağı gibi sebebi ne olursa olsun 17 takımlı ligde sadece 2 takımın düşeceği grupta ligde kalma mücadelesi vermesi direk olarak başarısızlıktır.

Gebzespor’un olması gereken ligin en az 1.lig olması gerektiği gibi bu doğrultuda sağlam temellerin bir türlü atılamadığı gözlemleniyor.

Yıllardır aynı isimler üzerinde dönen gönüllü yönetim şekliyle idare edilmesi samimi bir mücadele olarak değerlendirilse de; diğer taraftan da üst liglere doğru atılması gereken adımların şimdiden başlaması gerekmektedir. Bu süreç içinde; nitelikli, özverili, profesyonel yönetici ekibiyle birlikte; 4-5 yılın planını yapan, çalışma ortamı rahat olan, modern futbol bilgisi üst düzey olan idealist ve dürüst teknik kadronun görevde olması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.