Avrupa’nın ilk denizaltı restoranı Norveç’de açıldı…

Avrupa’nın ilk denizaltı restoranı Norveç’de açıldı…

Bu restoranda yemek yerken, bir yandan da deniz altı canlıları ile haşır neşir olabilirsiniz... Norveç'in en Güney noktasındaki Båly kasabası, artık...

Bu restoranda yemek yerken, bir yandan da deniz altı canlıları ile haşır neşir olabilirsiniz...

 

Norveç'in en Güney noktasındaki Båly kasabası, artık Avrupa'nın ilk denizin altındaki restoranına ev sahipliği yapıyor. Norveç kökenli mimari firması Snøhetta'nın tasarladığı restoran aynı zamanda bir sualtı araştırma merkezi ve bir doğal akvaryum görevi de yapacak.

Aston Martin ve Triton'dan 4 milyon dolarlık kişisel denizaltı

‘Under' adındaki bu yapı, yarı yarıya denize gömülü bir blok gibi duruyor.Suyun içindeki kısmı denizim 5 metre altına kadar uzanıyor. Beton duvarlar 1 metre kalınlığında. Yapının tamamı hem basınca hem de zorlu hava ve deniz koşullarına karşı dayanıklı şekilde inşa edilmiş. Yapının dışı ise doğal sualtı yaratıklarının, özellikle de midyelerin tutunup bir yaşam alanı kurabilmesi için pütürlü ve girinti çıkıntılı bir dokuya sahip.

sozcu-avrupanin-ilk-denizalti-restorani-2

Ziyaretçiler binaya karadan giriyor ve üç kat aşağıya iniyorlar. İlk kat karşılama katı, ikinci kat bar ve su seviyesine işaret ediyor. Üçüncü ve en alt kat ise suyun altında. Burada ziyaretçileri 11 metre genişlikte ve 4 metre yükselikte akrilik dev bir panaromik gözlem penceresi bekliyor. Restoranda yemek yiyenler deniz altındaki kum yüzeyi ve her türlü deniz canlısını rahatlıkla görebiliyorlar. Binanın soğutma/ısıtma sistemi ise deniz altındaki kum yüzeyden alınan ısının binada dolaştırılması ile doğal şekilde sağlanmakta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.