Avrupalı öğrenciler Gebze’de

Avrupalı öğrenciler Gebze’de

 Comenius öğrenci değişim programı çerçevesinde Gebze Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na gelen Avrupalı öğrenciler okul idaresi tarafından karşılandı.  Almanya’nın...

 

Comenius öğrenci değişim programı çerçevesinde Gebze Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na gelen Avrupalı öğrenciler okul idaresi tarafından karşılandı.

 

 

Almanya’nın koordinatörlüğünde İsveç, İskoçya, Finlandiya, İspanya’dan gelen öğreciler için geçtiğimiz gün okulda bir dizi etkinlikler yapıldı. Yabancı öğrenciler için ilk olarak okulun seminer salonunda bir etkinlik düzenledi. Halk oyunları gösterisi ve Türkiye’nin tanıtıldığını etkinliğin sonunda gelen yabancı öğrenciler de kendi ülkelerinin kültürleri hakkında bilgi verdiler. Etkinliğin sonunda yabancı öğrenciler Gebze’deki tarihi yerleri gezdi.

AMAÇ FARKLI KÜLTÜRLERİ TANIMAK

 

Yapılan çalışmayla ilgili olarak bilgi veren okul müdürü Eyüp Yılmaz, “Projemizdeki amaç farklı kültürleri tanımak Avrupa ülkeleri ile işbirliği yaparak yararlı yöntem ve uygulamalar ortaya çıkarmak. Öğrencilerin başka ülkelere olan önyargısını kaldırmış olmayı hedefliyoruz. Bu proje ortaokul öğrencilerini kapsamaktadır. Projenin adı Avrupa-Bütün parçalardan fazladır” şeklide görüş belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.