“Atık yakma tesisine Kocaeli’ye ihanettir”

“Atık yakma tesisine Kocaeli’ye ihanettir”

  ** Büyükşehir Belediyesi'nin ormanlıkta atık yakma tesisi yapılmasına yönelik projesine tepki gösterenler, alanda piknik yaparak,...

 

 

** Büyükşehir Belediyesi'nin ormanlıkta atık yakma tesisi yapılmasına yönelik projesine tepki gösterenler, alanda piknik yaparak, protesto etti. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet çöp tesisinin Kocaeli’ye ihanet olduğunu söyledi.

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce İzmit Üçgaziler mevkisinde yapılacak atık yakma tesisine sivil toplum kuruluşları (STK) üyeleri tepki gösterdi. Tesis yapılması planlanan alana gelen STK üyeleri ve İzmitliler, piknik yapıp, projeye tepki gösterdi. Bölgede bulunan çöpleri de toplayan İzmitliler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na gönderilmek üzere dilekçe yazdı. Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Sait Ağdacı, "Piknikte halkı bilinçlendirmek istedik. Çünkü halkımız buranın nasıl bir yer olduğunu bilmiyor. Belediyenin anlatımlarında 'Burası dağbaşı, çayır çimen, makilik' denildi. En son kısa boylu çam ağaçlarının olduğu yer denildi. Biz buranın öyle olmadığını, ormanlık alan olduğunu, biraz ileride su havzalarının bulunduğunu, hastanelerin bulunduğunu yani yerleşim alanlarının bulunduğunu anlatmak istedik. Böyle bir yerin atık yakma fabrikası için uygun olmadığını anlatmak istedik. Vatandaşlarımızı da buraya davet ettik ki nerede yapılmak istediğini görsünler" dedi.

TESİS KENTE CİDDİ ZARARLAR VERECEK'

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise projeye tepki göstererek, şunları söyledi:

"Burası İzmit'in akciğerleri, orman bölgesi. Burada yaklaşık 204 bin metrekarelik bir tesis kurulmak isteniyor. Bunun bir kısmı depolama alanı olacak, bir kısmı tesisin inşaat alanı olacak. Bu tesis, İzmit'in nefes aldığı bu alanın tam ortasına kurulmak isteniyor. Daha öncesinde ÇED toplantısında yoğun bir şekilde halkın tepkisi ile birlikte sıkıntıları, eksiklikleri, şikayetleri dile getirmiştik. Fakat ÇED toplantısı da zaten sağlıklı yapılamadı. Çocuklarımızın geleceği, daha rahat nefes alabilmesi, artık kanser ölüm oranlarını arttıracak değil de azaltacak projelerin yapılması, bu kente nefes aldırılması gibi konuların önemli olduğunu vurgulamak adına yapılıyor bu eylemler. Buraya yapılacak herhangi bir çöp tesisi ne yazık ki kente ciddi zararlar verecek. Çünkü burası hem şehir merkezine yakın rüzgar yönünden hesaplandığında kenti ciddi anlamda boğacak bir mevkii burası. Su kaynaklarına yakın; ama ne yazık ki ısrarla bu tesis buraya yapılmak isteniyor. Bu ısrar, halkın bu kadar tepkisine rağmen ısrar edilmesi doğaya da ihanettir, Kocaeli halkına da ihanettir, çocuklarımızın geleceğine de ihanettir."




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.