Atatürk’ü saygı ile andık!

Atatürk’ü saygı ile andık!

 ** Türkiye Cumhuriyetini kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 79’ncu yıldönümünde ülke genelinde olduğu gibi Gebze bölgesinde...

 

** Türkiye Cumhuriyetini kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 79’ncu yıldönümünde ülke genelinde olduğu gibi Gebze bölgesinde de törenlerle anıldı.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, dün ölümünün 79. Yılında Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova’da düzenlenen programlarla anıldı.

Gebze’deki anma programı sabah Cumhuriyet Meydanında çelenk koyma töreni ile başladı. Saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anma programının ikinci bölümü Kent Meydanı Kültür merkezinde yapıldı. Anibal Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı program büyük beğeni topladı.

 

DARICA

10 Kasım nedeniyle Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda ilk tören düzenlendi, burada ki törende  Atatürk anıtına çelenk konuldu 09.05’de  saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.   Cumhuriyet Meydanında ki törenin  ardından Deniz Yıldızları TML’nde Atatürk’ü anma programı gerçekleştirildi. Programa Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Darıca Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, Darıcalı muhtarlar, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DİLOVASI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edilişinin 79.yılı anma töreni Dilovası Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. İlçe protokolünün çelenk sunmasıyla başlayan törene İlçe Kaymakamı M. Asım Alkan, Belediye Başkanı Ali Toltar, İlçe Jandarma Komutanı vekili Mehmet Hamali, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Turan Güneş, Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ÇAYIROVA

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79.yılında Çayırova Kaymakamlığı binası önünde de anma töreni yapıldı. Törene Çayırova Kaymakamı  Hasan Gözen ile ilçe protokolü, gaziler  ve vatandaşlar katıldı. Kaymakamlık binası önünde yapılan anma töreninin ardından programa Çayırova Belediyesi Kültür Salonunda yapılan anma etkinlikleri ile devam

 

Haber: Mustafa Arslan




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.