‘Atatürk’e şükranlarımızı sunuyoruz’

‘Atatürk’e şükranlarımızı sunuyoruz’

19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle düzenlenen törende konuşan Kore Gazisi Kamil Başer, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımızı sunarak kutluyoruz.” dedi.

toren-(2)-002.jpgtoren-(4)-001.jpg

 

19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle Gebze’de bir tören gerçekleştirildi. Gebze İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleşen törene Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adem Aksakal, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Eke, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Doğan kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile gaziler katıldı. Tören Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasıyla başlandı.

TARİHİN EN BÜYÜK YENİLGİSİNİ YAŞANDI

Ardından Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Yunus Aktaş tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Törende son olarak ise Kore Gazisi Kamil Başer bir konuşma yaparak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusu 22 gün 22 gece süren dünyanın en uzun ve önemli muharebelerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi’ne sömürgeciler Anadolu içlerine kadar giderken, onlara tarihin en büyük yenilgisini yaşatmıştır. Düşman bir sene sonra topraklarımızdan tamamen gitmiştir. Sakarya meydan Muharebesi Anadolu’nun ölüm kalım meselesi olmuştur. 19 Eylül Gaziler Günü’nü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımızı sunarak kutluyoruz.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından tören sona erdi.

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.