Atamalar usule uygun yapılıyor!

Atamalar usule uygun yapılıyor!

 Kocaeli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, bazı iddialara cevap verilerek, ilimizde yapılan atamaların usule uygun...

 

Kocaeli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, bazı iddialara cevap verilerek, ilimizde yapılan atamaların usule uygun yapıldığına dikkat çekildi. Dilovası’na ise yeni bir teknisyen atandığı ve geçici görevlendirmenin sona ereceği açıklandı.

Kamu hastanelere genele sekreterliğinden yapılan açıklamada; “Kamuda usulsüz ve keyfi uygulamalar olduğu ve bunların özellikle İzmit Seka Devlet Hastanesinde devam ettiği, kanun ve yönetmeliklerin hiçe sayıldığı, geçici görev yapılan her iki kişinin de Sağlık-Sen sendikası üyesi olduğu, bazı kendini bilmez devlet terbiyesinden nasibini almamış sözde amirlerce kamudaki huzurun kaçırılarak çalışma barışının bozulduğu, İzmit Verem Savaş Dispanserinde çalışan Y.A. isimli laborantın torpilli olduğu, bu kişiye yer açmak için İzmit Seka Devlet Hastanesinde çalışan laborant G.B.’nin Dilovası Devlet Hastanesine geçici görevle gönderilerek mağdur edildiği şeklinde iddialar yer almaktadır. İlimizde tüm sağlık personel atamaları yürürlükteki kanun ve mevzuata uygun olarak yapılmakta, üst kurumlar tarafından onaylanmakta ve sürekli denetlenmektedir. Kanun ve yönetmeliklerin hiçe sayılarak usulsüz ve keyfi uygulamalar yapılması mümkün değildir.  Devlet çalışanları olarak kamunun önünde bu tarz ifadelerin kullanılmasının hiç yakışık almadığını düşünüyoruz. “ denildi.

Açıklamada; “Güncel mevzuata göre hakkaniyetli bir şekilde görevlendirmeler yapılmaktadır. Dilovası Devlet Hastanesinde laboratuvar teknisyeni sayısı normal hizmeti sürdürmek için yeterli sayının altına düştüğünden, 2017 Ocak ayından itibaren muhtelif hastanelerden her ay 1-3 adet (30 gün süreli) laboratuvar teknisyenleri geçici olarak görevlendirilmektedir. İddia edildiği gibi sadece haberde adı geçen İzmit Seka Devlet Hastanesinde çalışan G.B. değil, ilimizdeki muhtelif hastanelerde çalışan birçok laboratuvar teknisyeni sırayla bu görevi yerine getirmektedir. G.B.’nin geçici görevi ise sadece 1-30 Kasım arasında olup, Kasım ayı bitiminde sona erecektir. G.B.nin geçici görevle Dilovası Devlet Hastanesine gönderilerek, torpilli olduğu için kendisine yer açıldığı iddia edilen Y.A. isimli laborantın, ailevi sebeplerle kendi talebi üzerine 25 Eylül 2017 tarihinde İl Halk Sağlığı tarafından Valilik onayı ile 3 aylık süre ile İzmit Seka Devlet Hastanesine görevlendirildiği ortaya çıkmıştır. Tabloya bakıldığında Dilovası Devlet Hastanesine 2017 Ocak ayından itibaren farklı hastanelerden rutin olarak geçici laboratuvar teknisyen görevlendirmelerinin yapıldığı görülmektedir.  Yani Dilovası’na sadece G.B. değil sırası gelen herkes gitmektedir. 30 gün dolunca da geri dönecektir. Burada basın açıklamasında bir senaryo kurgulandığını ve maalesef kasıtlı olarak saptırma yapıldığını üzülerek görmekteyiz. Bu arada, Dilovası Devlet Hastanesine Sağlık Bakanlığı tarafından 1 adet yeni laboratuvar teknisyeni atanmış olup önümüzdeki haftalarda göreve başlayınca söz konusu geçici görevlendirmeler sona erecektir. “ denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.