Arpacı: Siyaset halk için yapılmalı

Arpacı: Siyaset halk için yapılmalı

 MHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Ayhan Arpacı, olağan toplantısını il binasında gerçekleştirdi. Arpacı, performans yasası gereğince doktorların...

 

MHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Ayhan Arpacı, olağan toplantısını il binasında gerçekleştirdi. Arpacı, performans yasası gereğince doktorların yaptıkları ameliyat kadar para aldıklarını ifade ederek "Bugün sağlık kuruluşlarında hekimler performans yasası ile baktığı hasta ve yaptığı ameliyat kadar ücret almaktadır. Bugün bütçe açığının en önemli sebebi harcamalardır. Bu kadar bütçe açığına neden olan sağlık alanında yapılan yatırımlar değil, hastaya uygulanan tanı ve tedavi masraflarından kaynaklanmaktadır. Hekimler performans kaygısı ile daha çok işlem yapıp daha çok puan elde edebilmek için hastaya ayrılan zaman azalmış ve tıbbi hatalar çoğalmıştır. Performans sistemi hekimin evrensel mesleki değerler ve ilkeler doğrultusunda çalışmasını engellemektedir" dedi.

SAMİMİ OLUNMALI

Arpacı, seçimi değerlendirerek "Herkesin samimi olması lazım. Siyasetçilerin ikiyüzlü olmaması lazım. Başbakanımıza baktığımızda milliyetçileri ayaklar altına alırken daha sonra milliyetçilikten bahsediyor. Başbakanımız bankta bir kız ve erkeğin el ele oturmasına ayıp derken yine kendisi bu ülkede zinayı suç olmaktan çıkartan yasayı kaldırıyor. PKK ile görüşmeler yapan yöneticiler kültür alışverişi yaptıklarını iddia ediyorlar. Hizmet halk için yapılmalı, halkın oyunu almak için değil. Bu dönemde siyasete girdiğim için korku içindeyim" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.