Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

ARMA MI? ARPA MI?

ARMA MI? ARPA MI?

Bölgesel Amatör lig 12.grubun lideri Ergene Velimeşe ligin bitimine 5 hafta kala 1 maç fazlasıyla en yakın rakiplerine 6’şar puan fark attı. Gebzespor’a karşı ikili averajda da üstün olan Velimeşe 1 maçı hükmen kazanacak. 3 maçın 2’sini kazanırsa rakiplerin alacağı sonuçlara bakmaksızın grup şampiyonu olacak.

Biz istemiyoruz dercesine sezon boyunca rakiplerine sık sık buyurun siz lider olun ikramlarında bulunan Velimeşe’nin yaptığı güzellikleri elinin tersiyle iten Gebzespor’un sorunu maç kazanamamaktı. Bu alışkanlığın tüm sezona yayılması bizi hazin bir sona, bir adım daha yaklaştırdı.

***

Ergene Velimeşe’nin kazandığı haftada Çorlu’dan alınacak mağlubiyetle, 1 puan arasında bir fark olmayacaktı. Kazansaydık Velimeşe’nin sadece 1 maçta puan kaybetmesi yetecekti. Şimdi ikili averajı üstün olduğu için 2 ayrı maçta puan kaybetmesi gerekecek. Bu hesapları yaparken Gebzespor’un kalan 5 maçını da almasını düşünüyoruz, umuyoruz.

Gebzespor grupta ilk 5’te yer alan Velimeşe, Çorlu, Sultangazi ve Edirnespor’la yaptığı 7 maçın hiçbirini kazanamadı. 2 mağlubiyet 5 beraberlik aldı. Kalesinde 11 gol gördü.7 gol attı.

***

Bu kadar olumsuz bir tabloya rağmen Gebzespor’u hala yukarlarda ve umutlu tutan tek bir gerçeği var; Eskiçarşı Taraftarlar Topluluğu…

Bunu son oynanan Çorlu maçında bir kez daha gördük. Gebzespor sezonun en önemli maçına çıkıyor. Süper lig takımlarında olmayan bir hazırlık yaparak Çorlu’ya 1000 kişilik grupla gidip takımlarını desteklerken Gebzespor’un kaderini belirleyecek futbolcular taraftarlar kadar maça hazırlanmamış olmalı ki; Uzun süre saha da, eli belinde yürümekten aciz futbolcular gördük. Böyle bir maçta sorumluluktan kaçmak, kanatlardan top getirip, müsait pozisyondaki arkadaşına pas atmak yerine defalarca sorumsuzca topu dağlara taşlara vurmak bu camianın emeklerine saygısızlıktır. Topu da mı? Eskiçarşı oynasın ey futbolcu arkadaşlar!

***

Aman futbolcular kırılmasın, moralleri bozulmasın diye diye bir sezonun daha sonuna yaklaşıyoruz. Hem futbolculara iyi paralar veriliyor, hem de gönüllerini hoş tutma mücadelesi veriliyor. Dünyanın neresinde böyle bir patron- personel ilişkisi var. Bizim yıkılan umutlarımız, kırılan kalplerimizi, verilen karşılıksız mücadelemizin karşılığını kim verecek? Belki de karnı aç şekilde saatlerce yol gidip, kuru bir ekmekle 90 dakika sana sahip çıkan yüzlerce taraftarın vebalini kim ödeyecek? O insanlar senden saha da mücadele beklerken senin sorumluluktan kaçman, sürekli bahaneler üretmen adalet mi?

Koca bir camianın kaderi ve umutları sahada böyle temsil edilmemeli.

***

Oynarsın, mücadele edersin olmaz beceremezsin bu camia sizi ayakta alkışlar.

Kendinize gelin, elinizi vicdanınıza koyun. Bırakın armayı, formayı kazandığınız paraların hakkı için onurunuzla, daha çok sorumluluk alarak, daha hırslı mücadele edin. Hala hiçbir şey bitmiş değil.

3 kuruş para kazanıyoruz, işimizi de hakkıyla yapmaya çalışıyoruz. Gebzespor’un menfaatlerini değil de kendi menfaatlerimizi düşünseydik bugün herkesle can ciğer kuzu sarması olurduk. İnsanlar çevrelerinde sürekli yalaka insanlarla beraber olduğu için; Aslında normal olanı yapmamıza rağmen belki de bir çoğuna itici gelebilirim. Eksiğimiz, hatalarımız var mıdır mutlaka her insan gibi vardır. Kim bana ne vermişse, karşılığını almıştır.

***

Bu süreçte birlik beraberliği daha çok arttıracak yazılar yazılmalı şeklinde düşünenler mutlaka olabilir. Bu yöntemi sezon başından bu yana denedik. Etkili olmadı. Çok şey değişmedi. Kalan 5 hafta da biz vitesi arttırıp takımı hırslandırıcı yazılar yazarken birileri de takımla iç içe olup rahatlatmalı, inandırmalı. Özgüven aşılamalı. Bu iş böyle olur. Bunları yazarken de Gebzespor menfaatleri birinci önceliğimizdir. Yoksa buralarda yalanların kralını satardık.

***

Armayla Arpa peşinde olanları iyi ayırmak lazım.

2-3 ay uğrayıp, ayağını topa vurmadan, zerre bu takımın değerlerini düşünmeden başka yerde hayal edemeyeceği paraları alıp çekip giden kurnazlara verilen değerin onda biri bize verilmedi. Önemli de değil. Kimse bizi yüzüne tükürüp yarabbi şükür diyen omurgasız insanlarla karıştırmasın.

Bu durumlara en çok üzülen karşılıksız emek veren yöneticilerdir. Özellikle böyle süreçte yanlarında olmak gerek.

***

Biz takımın kır pidesiyle maça çıktığı, tesislerde suların akmadığı, yöneticinin olmadığı dönemlerde de buradaydık. O zamanlar gazeteci sayısı 2’yi geçmemişti. Biz burada olmaya devam edeceğiz. O günleri o zorlukları yaşayan biri olarak bu yönetiminde değerini bildik, hakkını her zaman verdik. Israrla, her sonuca rağmen devam etmeliler. Başarı kolay gelmiyor. Üzerine basa basa tekrarlayalım. Ergene Velimeşe en az iki maçta daha takılabilir. Bu takımı bir şekilde yüksek mücadele gücüyle ayakta tutup kalan maçlarını kazandırmak gerek. Olmaz diye bir şey yok. Takım buna inanmalı, inandırılmalı. Skorlar, kişiler gelip geçicidir. Kalıcı olan adamlardır, Gebzespor’dur. Saygılarımla

Bu yazı toplam 1245 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi