Arazilere 25 milyon TL ödendi

Arazilere 25 milyon TL ödendi

Ankara ile İstanbul’u birbirine bağlayan D-100 Karayolu’nun 1958 yılında inşası sırasında Kocaeli geçişinde kullanılacak güzergah üzerindeki vatandaş arsaları hakkında kamulaştırma dosyaları hazırlandı.

Ancak 1960 darbesi nedeniyle yol inşa edilmesine rağmen vatandaşlar kamulaştırma bedellerini alamadı. 18 Aralık 2011 tarihinde hak sahibi vatandaşların torunları olan Mohammad Chalabi, Cazibe Yıldız Evirgen ve Sema Kuvaç’ın kendilerine başvurmaları üzerine İzmit’te emlak ofisi sahibi olan Erkan Çakar ve Tuncer Rıfat Barın, Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü’ne hakların ödenmesi konusunda müracaatta bulundu.

TOPLAM 25 MİLYON TL ÖDENDİ

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hak sahiplerine ödenmek üzere çıkarılan rayiç bedelin düşük olması üzerine 8 Mayıs 2012 tarihinde hak sahipleri ve Karayolları Genel Müdürlüğü arasında anlaşmazlık tutanağı imzalanarak konu mahkemeye taşındı. Avukat Nihan Yavuz’un takip ettiği davada mahkeme, dava konusu olan 2362 nolu parselin değerinin davanın açıldığı tarihteki rayiç bedele çıkarılmasına ve 3 davacıya, kendilerine ait olan toplam 4 bin 216 metrekare alan için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından metrekare başına 6 bin TL rayiç bedel ile toplam 25 milyon 296 bin TL ödenmesine hükmetti. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.