Aralıkta Gebze’de çok etkinlik yapılacak!

Aralıkta Gebze’de çok etkinlik yapılacak!

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından müzik, tiyatro, sinema, resim sergisi gibi çok farklı...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından müzik, tiyatro, sinema, resim sergisi gibi çok farklı dallarda kültürel ve sanatsal etkinlikler aralık ayı boyunca sanatseverlerle buluşacak.

 

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı korolarının konserleri, resim sergileri, seminerlerin yanı sıra Hz. Mevlana, 743. ölüm yıldönümünde Şehidan-ı Şeb-i Arus özel programıyla anılacak. Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi fuaye alanında 26-28 Aralık tarihlerinde Mehmet Akif Ersoy Fotoğraf Sergisi, yine aynı mekanda 16-18 Aralık tarihlerinde Bir Beyaz Hüzün Sarıkamış Fotoğraf Sergisi yer alacak.

 

ÇOCUKLAR İÇİN ÇİZGİ FİLM VE TİYATRO

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde bu ay Süper Papağan, Buz Devri 5 animasyon çizgi filmleri, Afacan’ın Hayalleri ve Obur Mahalle isimli çocuk tiyatrosu oyunları ücretsiz olarak çocuklar için sahnelenecek. İzmit SDKM’de bu ay Soğan Gibi, Mavi Yelkenli, Henry ve Alice’in Gizli Yaşamları, Fareler ve İnsanlar, Beyaz Tay, Krem Karamel, İyi Geceler Anne, Çıkmaz Sokak Çocukları oyunları sahnelenecek.

 

TASAVVUF MUSİKİSİ KONSERİ

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tasavvuf Musikisi Topluluğu tarafından Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi şefliğinde birbirinden nadide Tasavvuf Musikisi eserleri icra edilecek. Sema’dan Musikiye konseriyle 17 Aralık Cumartesi saat 20.00’de Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde, düzenlenecek Tasavvuf Musikisi konserinde manevi iklimimizden süzülen eserler, ruhlarımıza gıda olacak.

 

SANAT MÜZİĞİ KONSERİ

Büyükşehir Belediyesi Nez Eda Türk Müziği Topluluğu, Erbil Aydın şefliğinde 25 Aralık Pazar Saat 20.00’de Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde Türk Sanat Müziği’nin sevilen eserlerini seslendirecek. Tadına doyulmaz bir sanat müziği ziyafetinin yaşanacağı akşamda Nev Eda korosu tarafından eşsiz eserler sunulacak.  

TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU KONSERİ

 

Gönüllü teşekküllerin kültür ve sanat faaliyetlerini destekleyen Büyükşehir Belediyesi, Sarkuysan A.Ş. tarafından oluşturulan Türk Müziği Topluluğu konserine destek veriyor. Şef Erbil Aydın, solist Esra İçöz ile 24 Aralık Cumartesi saat 19.30’da Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak düzenlenecek konserde sahne alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.