Anaç ‘Ustanın’ uğurlamasına katıldı

Anaç ‘Ustanın’ uğurlamasına katıldı

 CHP Çayırova Belediyesi Başkanı Aday Adayı Uzman Doktor Mustafa Anaç önceki gün yaşamını kaybeden Usta sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz’in cenaze...

 

CHP Çayırova Belediyesi Başkanı Aday Adayı Uzman Doktor Mustafa Anaç önceki gün yaşamını kaybeden Usta sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz’in cenaze törenine katılmak üzere Balıkesir Altınoluk Çamlıbel Köyü’ne gitti. Mustafa Anaç ve on bine yakın Tuncel Kurtiz sevenleri ile çok değer verdiği Devrimci sanatçıyı sonsuzluğa birlikte uğurladılar.

Kocaeli'den Mustafa Anaç katıldı

İstanbul’daki Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde Cumartesi düzenlenen törenin ardından, tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz’in cenazesi, vasiyet ettiği, Kazdağları eteklerindeki Çamlıbel Köyü’nde toprağa verilmek üzere Edremit Devlet Hastanesi’ne morguna getirildi. Duayen sanatçı Kurtiz’in defnedilmesi için Çamlıbel Köyü mezarlığında, vasiyetinde ifade ettiği gibi denizi gören ve yol kenarında yer hazırlandı. Ünlü sanatçının çok sayıda seveni başta olmak üzere, Kocaeli ilimizden ‘de CHP Çayırova Belediye Başkan Aday Adayı Uzman Dr. Mustafa Anaç erken saatlerde Kurtiz'in Çamlıbel Köyü’ndeki evine geldiler. Cenazeye katılan sanatçı dostları yanı sıra Mustafa Anaç'ta Kurtiz’in eşi Menend Kurtiz ve kayınbiraderi Erhan Şeker'e baş sağlığı dileyerek üzüntülerini paylaştılar.

SONSUZLUĞA UĞURLANDI

Ünlü sanatçının cenazesinin mezarlığa getirildiği sırada, birçok kişi, “Her yer Taksim, her yer direniş” ve “Her yer Tuncel, her yer Kurtiz” diye slogan attı, alkış tuttu. Gözyaşlarının sel olduğu mezarlıkta, adeta adım atacak yer kalmadı. Aşırı yoğunluk nedeniyle, Kurtiz’in ailesi kabre ulaşmakta güçlük çekti. Daha sonra cenaze namazının kılınması için tabut, yola çıkartıldı. Cenaze namazının ardından Kurtiz, toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.