Amatör sporun yüzü gülecek

Amatör sporun yüzü gülecek

Amatör Spor Kulüpleri’ne bu yıl da malzeme yardımı yapılacak  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin spora ve sporcuya yönelik hizmetleri aralıksız...

Amatör Spor Kulüpleri’ne bu yıl da malzeme yardımı yapılacak

  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin spora ve sporcuya yönelik hizmetleri aralıksız sürüyor. Büyükşehir, 2004 yılında amatör spor kulüplerine yönelik başlattığı malzeme yardımının bu yıl sekizincisini gerçekleştirecek. Amatör Spor Kulüpleri’ne yönelik söz konusu önemli hizmet çerçevesinde bu yıl yine binlerce spor malzemesi verilecek. Malzeme yardımları Aralık ayında düzenlenecek törenle kulüplere teslim edilecek. Malzeme yardımı için Gebze ve İzmit’e iki ayrı tören düzenlenecek.     

 

307 KÜLÜBÜN BAYRAMI VAR

Malzeme Yardımı bu yıl 8. kez gerçekleştirilecek. Amatörün adeta bayramı olan malzeme yardımı çerçevesinde Kocaeli genelinde faaliyet gösteren toplam 307’e kulübe malzeme dağıtılacak. 20 ayrı branşın malzemelerinin dağıtılacağı paket içinde 110 kalem yer alacak. Malzeme yardımının Büyükşehir’e maliyeti ise 1 milyon 681 bin TL olarak belirlendi.

 

27 BİN ADET SATRANÇ TAKIMI VERİLECEK.

Büyükşehir’in malzeme yardımı içinde stranç branşı da yer alacak. Bu kapsamda “Doğru Hamlede Buluşalım” Projesi çerçevesinde Kocaeli genelinde eğitim gören ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine 27 bin adet satranç takımı dağıtılacak. Büyükşehir, futbol, basketbol, güreş, atletizm, engelli güreş, engelli atletizm, atıcılık, boks, dağcılık, hentbol, karate, kickboks, masa tenisi, muaythai, özel sporcu branşları, tekvando, wushu, voleyboy, sualtı ve satranç branşlarında faaliyet gösteren toplam 307 takıma malzeme verecek.

 

SPORA CİDDİ YATIRIM

Büyükşehir 2004 yılından bu yana amatör spor kulüplerine malzeme yardımında bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar bin 855 kulübe 219 branşta yaklaşık 9 milyon lira tutarında 405 bin 909 parça malzeme yardımında bulundu.

 

TESİSLEŞMEYE ÖNEM VERDİ

Büyükşehir Belediyesi spor ve sporcuya olan yatırımını 2004 yılında bu yana aralıksız sürdürdü. Bu yönde ciddi bir politika üreten Büyükşehir Belediyesi özellikle tesisleşme konusuna ağırlık verdi. Büyükşehir Belediyesi kentin dört bir yanındaki 50 adet spor tesisi ile Türkiye’nin öncelikli spor yatırımına sahip belediyeleri arasında yer aldı.

 

 

BAŞARIYA ANLAMLI ÖDÜLLER GELDİ

 

Yapılan hizmet ise ülkenin basın dinamikleri tarafından dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na 2007 yılında Zaman Gazetesi tarafından “Yılın Spor Adamı” ödülünü verildi. Milliyet Gazetesi de Amatör Spor Kulüplere verdiği destekten dolayı 2009 yılında Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nu Yılın Spor Adamı ödülü ile taçlandırdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.