Aman, dikkat !

Aman, dikkat !

 

 

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi, 14 Mart Tıp Bayramı haftası nedeniyle yapılacak eylem ve etkinlik programını açıklarken, 13 Mart 2015 Cuma günü ‘G(ö)revdeyiz’ mesajını da verdi.

Net ifade ile Ç-A-L-I-Ş-M-A-Y-A-C-A-K, dolayısıyla GREV yapacaklar …

Neden diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Neden olacak, SAĞLIK HAKKI’na sahip çıkmak için. Bu hak, sadece hizmet alanların memnuniyetiyle tanımlanamaz. Sağlık emekçileri, aylardır sorunlarını dile getiriyor, hafta sonu nöbetlerine kalmıyor, ama hükümet üç maymunu oynuyor.

O nedenle, hekimlerin örgütü olan TTB, sağlık alanında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle 14 Mart'ı uzun süredir “Tıp Bayramı” olarak kutlayamadıklarını anımsatıp, halka 13 Mart’ta sağlık hizmeti vermeyeceklerini şimdiden duyuruyor. TTB üyeleri, 14 Mart günü de, emek ve sağlık örgütleriyle birlikte sokaklarda olacak.

Biz yurttaşlara da düşen, başımız ağardığında kapısını çaldığımız hekimlere ve bize hizmet veren sağlık emekçilerine destek olmaktır.

Nedir sağlık emekçilerinin acil talepleri ? Hiç merak ettiniz mi ?

Ben meraklandım ve Tabip Odası’ndan bilgi aldım. Diyorlar ki;

-Çalışma koşulları acilen düzeltilmeli…

-Emekliliğe yansıyacak temel ücretler iyileştirilmeli…

-Fiili hizmet zamları ödenmeli…

-Tıp eğitiminde niceliği değil, niteliği önceleyen politikalar uygulanmalı…

-Bütün yurttaşlar eşit, ücretsiz, nitelikli sağlık hizmetine ulaşabilmeli…

Bu talepler neden dikkate alınmaz ki ?

Sağlık hizmetlerini piyasanın inisiyatifine bırakmak için gelişigüzel özelleştirmeler yapan siyasal anlayış, elindeki sağlık hizmet birimlerinde çalışan hekim ve yardımcı sağlık personeline de eziyet etmek için mi yarışıyor ?

Unutmayalım ki, hekimlerin emekli maaşları da, diğer emeklilerinkinden pek farklı değil. Şöyle ki, o maaş bir bakımevinin aylık ücretine bile yetmiyor. Gerisini siz düşünün…

Öte yandan, halkın sağlık hizmetine ulaşmasının önünde en büyük engellerden birini katkı/katılım paylarının oluşturduğuna da dikkat çeken TTB, ASM'lerde 3 TL muayene ücretini ödeyemeyecek durumda hastalarla karşılaşıldığını ve kimi zaman hastaların parasız muayene olabilmek için hekimlere yalvardığını aktarıp, bu utancı daha fazla paylaşmak istemediklerinin de altını çiziyor.

Ne yani, haksızlar mı ?

İşte, tüm bu gerekçeler yüzünden GREV yapacak olan hekimler ve sağlık personelinin çalışmayacağı günlerde ne hastane ne de aile sağlı merkezlerine gitmemek gerek. Gitmemeye özen gösterilmelidir. Çünkü, hekimlerin ve yardımcı sağlık personelinin daha iyi koşullarda hizmet veriyor olması, bizlerin de yararınadır.

Sesi ve talepleri duymayanlara da bir çift sözüm olacak;

‘’GÖZÜNÜZÜ KAPATIP GERÇEKLERDEN KAÇAMAZSINIZ’’…

Piyasalaştırdığınız sağlık hizmetlerinden bir gün gelir de ücretsiz ve nitelikli biçimde yararlanmak zorunda kalırsanız, bilin ki ne öyle bir sağlık kurumu, ne de öyle bir sağlık personeli bulamayacaksınız.

O yüzden biraz daha destek !

O yüzden aman dikkat !

 

 

Bu yazı toplam 84 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi