Allah’tan kork. Kuldan utan

Allah’tan kork. Kuldan utan

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Gazeteci Yazar Süleyman Özışık’ın özür dilediği iftirasını söylemine alıp CHP ve HDP’lilerin ezanı ıslıkladığı iftirasını siyasi propaganda malzemesi yapan         Partili Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Erdoğan’a yanıtı Geb

engin-altay-2.jpgengin-altay-3.jpgengin-altay-4.jpgengin-altay-5.jpg

CHP’lileri ezanı ıslıklamakla suçlayan Partili Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan’a en sert yanıtlardan biri CHP Grup Başkanvekili Engin Altay tarafından, Gebze’den verildi. Yerel seçimlere 20 gün kala yeni toplumsal gerilimi Türkiye Gazetesi’nin yazarı Süleyman Özışık, 9 Mart tarihli köşe yazısında öne sürmüş ancak daha sonra hem özür mesajı yayınlamış, hem de yorumundan o bölümü silmişti.

ÖZIŞIK İFTİRAYI İTİRAF ETTİ

ERDOĞAN ISRARLA SÜRDÜRDÜ

Özışık’ın iftira attığının bizzat Özışık tarafından belirtilmesine karşın Partili Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan o iftirayı Adana’da seçim meydanından dillendirdi. Erdoğan’a yanıtlardan birini Millet İttifakı/CHP Gebze Belediye Başkan adayı Avukat Recep Dursun’un önceki akşam Ahmet Penbegüllü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen aday ve proje tanıtım toplantısında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay verdi:

HIRSI, AKLINI GEÇMİŞ

“Hakikaten biz siyasetçilerde biraz hırs olur. Olması da lazım. Ben her cuma, Allah’ımdan şöyle bir niyazda bulunurum: ‘Allah’ım. Hırsımı aklımın arkasında tut.’ Akılla mesafesi kopan hırs kötüdür. Recep Tayyip Erdoğan’da bu, aklının kilometrelerce ötesine geçti. Önünü arkasını görmüyor. En son Sayın Akşener’e yaptığı saygısızlığı, kabalığı, küstahlığı hem İYİ Partililer hem bizler gerektiği gibi cevaplandırdık.

KAŞIMAZSA RAHATSIZ OLUYOR

İki gündür de çok daha tehlikeli bir işe soyundu. ‘Ezan ıslıklanmış, yuhalanmış’ falan, falan, falan… Daha önce de bizi ve İYİ Parti’yi terör örgütleriyle işbirliği yapmakla itham ediyordu. Buradan pek bir şey çıkmadı, buradan tutturamadı ama kaşıyacak. Bir şeyleri kaşımazsa rahatsız oluyor.

“ÜÇ FAZLADAN OY İÇİN

ATEŞLE OYNUYORSUN”

 

Şimdi Erdoğan: Allah’tan kork, kuldan utan. Bu ülkede gayrimüslimler dâhil 82 milyon insanın, hiç kimsenin ezanı ıslıklamak, ezanı protesto etmek gibi bir aymazlık içinde olmadığını, olmayacağını, tarihte olmadığını bildiğin halde, ‘Üç oy fazla alacağım’ diye ateşle oynuyorsun.

MİLLETİNİ BAYRAĞINI SEVEN

GENETİK KODLARLA OYNAMAZ

Eğer Erdoğan’ın içinde zerre kadar devlet, millet, bayrak sevgisi varsa ben bu siyaseti bırakacağım. İçinde zerre kadar millet, bayrak sevgisi olan insan bu ülkenin genetik kodlarıyla, 1000 yıllık kardeşliğiyle bu kadar oynamaz, Allah ile milleti aldatmaz. Bu ülkede ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde ezana laf edecek adam barınamaz. Ama Allah ile aldatan da bu milletin gönlünde barınamaz. Bunu 31 Mart’ta göreceksin Erdoğan.”

BEKA DEĞİL AMA ÖYLE BİR BELA Kİ

Millet İttifakı’na vesile olanlardan, “Allah razı olsun” diyerek sözlerine başlayan Altay şöyle devam etti: “Allah bu ittifaka vesile olanlardan razı olsun. Beka meka sorunu yok ama öyle bir belayla, öyle bir musibetle, öyle bir varlıkla karşı karşıyayız ki dili zehir, kalbi kin nefretle dolu; üslubu, hırsı, öfkesi AK Partili kardeşlerimizi bile kendisinden soğutan hale gelmiş.

TÜRKİYE BİR KAPIYI AÇMAK ZORUNDA

Hırsının dışında hiçbir şeyin, onun için değerinin ve anlamının olmadığı, bugünlerde özellikle yalandan ve iftiradan beslenen ama bunu yaparken milleti bölen, milleti kışkırtan, kardeşi kardeşe düşürecek kadar iğrençleşen birinden 31 Mart’ta kurtulabilmek için Türkiye bir kapıyı mutlaka ama mutlaka açmak zorunda. Bunun başka çaresi yok.”

AK PARTİ VE MHP DESTEK

VERSEYDİ EYT İŞİ BİTTİYDİ

Programa katılan EYT Gebze Temsilciliği üyelerinin, “EYT sandıkta hesap soracak sloganı” atması üzerine Altay şöyle devam etti: “EYT deyince bazen telefon alıyoruz. Emeklilikte yaşa takılanlar dört aydır Meclis’te İYİ Parti ve CHP’nin ana gündemi oldu. Şu ana kadar AK Parti ve MHP bir parça destek verseydi o iş bittiydi.

EYT’LİLER DEĞİL SARAY

SOSYETESİ TÜREDİ

Ama para bulunur, iş bulunur, emekli maaşı bağlanır da EYT’liler, Gebzeliler size sesleniyorum. İnsan evladına, ‘Türedi’ demek aşağılık bir ifadedir. Bu ülkede insan evladı olan EYT mağdurları değil, saray sosyetesi türedi. Millet domates, patates kuyruğunda bir liranın hesabını yaparken lüks içinde, ihtişam içinde, uçan sarayda; yazlık, kışlık, yüzen sarayda sosyete; tıpkı Lale Devri gibi tıpkı bir dönem -nur içinde yatsın rahmetli Özal’ın bir kabahati yoktu-, Papatyalar’ı aratmayacak israf, çılgınlık türedi. Bunları yaşıyoruz. Türkiye bu saray sosyetesi ile de, kendisini domates patates kuyruğuna sokanlarla da, sırtı açık karnı aç yatılmasından sorumlu olanlarla da, Allah ile aldatanla da yüzleşecek. Buna inanıyorum.”

BİRAZ DAHA ÇALIŞIRSAK BU İŞ BİTECEK

İzmir, Ankara ve İstanbul’u Millet İttifakı’nın adaylarının kazanacağına inandığını belirtip, “Darısı Kocaeli’nin, Gebze’nin başına diyen” Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü:  “Daha 20 gün var. Biraz daha çalışırsak bu iş bitecek. Provokasyonlara kapılmıyor, tahriklere gelmiyoruz.

ERDOĞAN’IN ALTINCI ‘Y’Sİ YIKIMDIR

 

Ve Türkiye’de altıncı ‘y’yi Erdoğan’a yaşatmayacağız. ‘Yasaklar, yoksulluk, yolsuzluk’ dedi, hepsi tavan yaptı. Üstüne devleti yağmaladı. Beşinci ‘y’; artık yalanlarına doyduk. Ve altıncı ‘y’ tehlikeli. Eğer 31 Mart’ta Gebze, Kocaeli, İstanbul’da velhasıl tüm Türkiye’de buna dur denmez, kulağı hafif bir bükülmezse Erdoğan’ın altıncı ‘y’si yıkımdır. Bu millet bu yıkıma müsaade etmez.”

YOLLARI MİLLETİN YOLUDUR

Erdoğan ile Bahçeli öncülüğündeki Cumhur İttifakı’nı iki liderin birbirlerine öncesinde söyledikleri sözleri hatırlatarak kinayeli şekilde eleştiren Yüksel, konuşmasını Gebze ve Kocaeli yereliyle tamamladı. Millet İttifakı’nın KBB ve Gebze adayları Doktor Serdar Kaman ve Avukat Recep Dursun’un hayatlarını geriye dönük okuduğunu belirten Yüksel, “İnşallah Allah’ım her ikisinin de yollarını açık etsin. Yolları milletin yoludur, Türkiye’nin yoludur. Bizim İYİ Parti ile ortak paydamız Mustafa Kemal Atatürk’tür. Türk Bayrağı’dır. Onların tabelalardan kaldırdığı Türkiye Cumhuriyeti’dir.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.