Alışmayacak, unutmayacak Karanlığa teslim olmayacağız

Alışmayacak, unutmayacak Karanlığa teslim olmayacağız

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, 2 Temmuz Sivas Katliamı’nın 26’ncı yıl dönümünde meydandaydı. Basın açıklamasında katliamlara alışılmayacağı, unutulmayacağı ve karanlığa teslim olunmayacağı vurgulandı.

2 Temmuz 1993’te Sivas’ta Madımak Oteli’nde yaşanan katliam Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından bir kez daha kınandı. 
Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasına CHP, ÖDP ve EMEP’in Gebze, Darıca ve Çayırova İlçe Örgütleri’nden başkanlar, kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleri ile birlikte Gebze Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Tüm Emekliler Sendikası, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği’nden başkan ve üyeler katıldı. CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Kocaeli eski Milletvekili Doktor Mehmet Hilal Kaplan, Gebze Belediyesi eski Başkanı Mehmet Emin Akın, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Orhan, 31 Mart seçimlerinde CHP Gebze Belediye Başkan adayı Avukat Recep Dursun da açıklamaya katıldı.
 Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı üzerinde “Unutmadık unutturmayacağız” yazılı bir dövizin açıldığı basın açıklaması esnasında, “Sivas’ı unutma unutturma”, “Sivas’ın ışığı sönmeyecek” ve benzeri sloganlar atıldı. Hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan açıklama, katliamda hayatını kaybedenlere atfen karanfil sunumu ile sona erdi. Açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi: 
26 YIL GEÇTİ 
“2 Temmuz 1993’te Sivas’ta düşen ateş yüreklerimizi dağlamaya devam ediyor. Pir Sultan Abdal Şenlikleri’ne katılmak için Sivas’a giden aralarında aydınlarımızın, ozanlarımızın, gençlerimizin olduğu ülkenin aydınlık yüzü 35 canımızı aramızdan koparan katliamın üzerinden 26 yıl geçti.
1993 yılında Sivas’ta yaşananlar tıpkı Çorum’da, Maraş’ta, Malatya’da gizli güçler destekli ırkçıgerici saldırılar ve bizzat kontrollü yönlendirilen 1 Mayıs 77 Taksim, Gazi ve Ümraniye Mahalleleri ve Roboski’de yaşananlar gibi yakın tarihimizin en korkunç katliamlarından biridir. Devlet bu katliamların faillerini hala ortaya çıkarmamıştır ve çıkarmamak için elinden geleni yapmaktadır.
DEVLET ELİYLE KURTARILDI 
Bu katliamların ardındaki gerçekler hala ortaya çıkarılmadığı gibi Sivas Katliamı’nın failleri de zaman aşımı kararıyla devlet eliyle kurtarılmıştır. Cezalandırılmaları bir yana, ülkeyi faşizmin karanlığıyla kuşatanlar ve Sivas’ta olduğu gibi birçok katliamın bizatihi sorumluları olanlar makamlar ve payeler verilerek ödüllendirilmiş, failler ‘kahraman’ olarak ilan edilmiştir.
Aradan geçen 26 yıla rağmen aynı zihniyet devam ediyor!
Farklı dilleri, inançları ve kültürleri, ‘Tek dil, tek din, tek millet’ anlayışıyla baskı altına alanlar gerici zihniyetin kendisini yeniden yeniden üretmesi zeminin güçlendirmeye devam ediyor. Halkların barış içinde, kardeşçe bir arada yaşama zemini mezhepçi ve otoriter anlayışıyla her geçen gün daha da zehirleniyor. Sivas utancıyla yüzleşmek yerine katillere kol kanat gerenler yeni katliamlara davetiye çıkarmaya devam ediyor.
İNSANLIK UNUTMAZ 
Zulmün ve zorbalığın efendileri yüzlerce canımızı bizden koparan katliamları unutmamızı, alışmamızı bekliyor. Oysa insanlık, kendisine karşı işlenmiş suçları, bu suçları işleyenleri ve yaşananlara sessiz kalanları unutmamıştır ve asla unutmayacaktır. Alışmanın, kanıksamanın kabullenmek olduğunu en iyi bizler biliyoruz.28 yıldır içimizdeki acı hiç dinmedi. Failler hesap vermeden, sorumluları ortaya çıkartılmadan da hiç dinmeyecek. Sivas katliamı nezdinde yaşadığımız tüm katliamları bir kez daha lanetliyor, yaşamını yitiren insanlarımızı saygıyla anıyoruz. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.