AKP’li belediye yaptı yine yapacağını

AKP’li belediye yaptı yine yapacağını

 AKP’li Darıca Belediyesi, CHP’den Darıca Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan işadamı Yakup Törk’ün tapulu arazisinde bulunan perde...

 

AKP’li Darıca Belediyesi, CHP’den Darıca Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan işadamı Yakup Törk’ün tapulu arazisinde bulunan perde duvarları yıktırdı. Yıkımın siyasi olduğunu ve kendisine gözdağı verildiğini iddia eden Belediye Başkan Aday Adayı Törk, “Ortada bana tebliğ edilen bir yıkım kararı yok. Encümen kararı da olmadan ben yaptım oldu mantığıyla arsamızda bulunan perde duvarı dozerlerle yıktılar. Bizi kavgaya çekemezler. Hukuki yollarla hakkımızı arayacağız. Bu bize bir gözdağıdır. Seçimler öncesi ayağınızı denk alın diyorlar. Ama bizi yıldıramazlar” dedi.

Yakup Törk’e yıkım şoku 

CHP’den Darıca Belediye Başkan Aday Adaylığını ilan eden İnşaat Mühendisi Yakup Törk’e yıkım şoku. Bayramoğlu bölgesinde tapulu arazisi olan Yakup Törk,  5 yıl önce arazisini perde duvarla çevirdi. Ancak Darıca Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri önceki gün şikâyet olduğu gerekçesiyle perde duvarı dozerlerle yıktırıldı. Yıkım haberini duyar duymaz arazisinin olduğu bölgeye giden Yakup Törk, yıkımı şaşkınlıkla izledi.

5 YILDIR NEDEN YIKMADILAR

Yıkım kararının tamamen siyasi olduğunu iddia eden Yakup Törk, “Arsa bizim tapulu malımız. Herkes gibi biz de arazimizi çevirdik. Kaldı ki yeni bir durum değil. 5 yıldır çevrili bir şekilde duruyordu. Boş bir arazi ve içinde ruhsatlı ya da ruhsatsız hiçbir yapı yok. Ortada usulsüz bir durum varsa neden 5 yıldır yıkmadılar.” diyerek tepkisini dile getirdi. Haklarını mahkemede arayacaklarını da kaydeden Törk, “Adalete güveniyorum. Hukuki yollarla hakkımızı arayacağız. Avukatımız konuyu mahkemeye taşıyor” şeklinde konuştu.

KARAR TAMAMEN SİYASİ

CHP’den Darıca Belediye Başkan Aday Adaylığını ilan ettiği için apar topar yıkımın gerçekleştirildiğini iddia eden Yakup Törk, “Bize tebliğ edilen bir yıkım kararı yok. Alınmış herhangi bir encümen kararı yok. Zabıta ekiplerine sorduğumuzda yıkım kararıyla ilgili bir belge gösteremediler. Sadece fen işlerinden sorumlu belediye başkan yardımcısında kararın olduğunu, kendisiyle görüşmemiz gerektiğini söylediler. Bu yıkım kararı tamamen siyasi bir karardır. Darıca’nın hangi anlayışla yönetildiğini gösteriyor. Kendisinden olmayana yaşama şansı tanımayan bir zihniyetle karşı karşıyayız.” diye konuştu.

BİZE GÖZDAĞI VERİYORLAR

Yıkım kararının kendisine gözdağı olduğunu iddia eden Yakup Törk, “Encümen kararı olmadan, keyfi olarak yapılan bu yıkımla bize gözdağı veriyorlar. Ayağınızı denk alın diyorlar. Demokrasilerde böyle keyfi bir uygulama olmaz. Seçim öncesi kendilerine rakip olduğumuz için bizi sindirmeye çalışıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, bizi korkutamazlar. Bizi sindiremezler. Yerel seçimlerde gereken cevabı sandıkta alacaklar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.