AKP’de temayüle devam ediliyor

AKP’de temayüle devam ediliyor

AKP'liler sabah saatleriyle birlikte temayül yoklaması için Anatikkapı Restaurant'ın yolunu tuttu. AKP bayraklarıyla süslenen restoran bahçesinde partilileri...

AKP'liler sabah saatleriyle birlikte temayül yoklaması için Anatikkapı Restaurant'ın yolunu tuttu. AKP bayraklarıyla süslenen restoran bahçesinde partilileri davul-zurna karşıladı. İlk önce AKP İl Yönetimi'nin hazır bulunduğu salonda her ilçe için ayrı bir kabin oluşturuldu. Gelen misafirlere temayül öncesinde poğaça ve çay ikramında bulunuldu. Saatler ilerledikçe temayüle katılımın gittikçe artıyor. Sandık başlarında görev yapacak isimler yerlerini alırken, hazırlıklar son kez kontrol edildi.


AYNI ANDA BAŞLADI

Akşam saat 16.00'ya kadar devam edecek temayül yoklamasında hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilçeler için sandık kuruldu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için gün içinde il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, il ve ilçe gençlik kolları-kadın kolları, il genel ve belediye meclis üyeleri, belediye başkanları ile il demokrasi hakem kurulu üyelerinden tam bin 501 kişi oy kullanacak.


İLÇELER AYRI

İlçe belediye başkan adayları için temayülde; ilçe yönetim kurulu, ilçe gençlik ve kadın kolları üyeleri, o ilçenin il genel ve belediye meclis üyeleri, köy ve mahalle temsilcileri sandığa gidecek. Başiskele'de 160, Derince'de 130, Karamürsel'de 146, Darıca'da 133, İzmit'te 231, Körfez'de 156, Kandıra'da 194, Çayırova'da 121, Gebze'de 166, Dilovası'nda 119, Kartepe'de 174 ve Gölcük'te 167 kişi olmak üzere toplam bin 897 teşkilat mensubu temayülde oy kullanacak.


OYLAR ATILIYOR
İlçe belediye başkanlarının ve başkan aday adaylarının katıldığı programda temayül hakkında teknik bilgiler verildi. Temayülde gözetmenden olarak Ankara'dan AKP Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Diyarbakır milletvekili Oya Eronat, İstanbul milletvekili Bülent Turan, MKYK üyesi Hasibe Özlem Çepni ve gençlik kollarından Erdem Acar görevli olarak geldi. Sandık başlarında ise teşkilattan toplam 65 kişi görevlendirildi. Partililer Büyükşehir için ayrılan 5 kabinde oy kullanırken ayrı 2 sandığa anketlerini attı. İlçeler için ise birer kabin ve sandık oluşturuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.